Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Πραγματικό όνειρο









...Δεν ξέρω τελικά τι ακριβώς σκεφτόμουν. Μάλλον ήταν χιλιάδες οι σκέψεις που έρχοταν έξω από την άβυσσο του μυαλού μου. Η φαντασία μου έπαιζε παιχνίδια με την πραγματικότητα σε μια αδιευκρίνιστα τρελλή κόντρα μεταξύ τους.

Κι εγώ ξαπλωμένη σ' ένα κρεββάτι από ροδοπέταλα, προσπαθώντας να ξεχωρίσω το όνειρο από το αληθινό. Πες μου εσύ να φύγω , να σβήσω ή να χαθώ; Αρνούμαι πεισματικά να τα παρατήσω, αρνούμαι να σ'αφήσω. Η κόκκινη μπαλαρίνα με τις πουέντ εμφανίζεται μπροστά μου, χωρίς να ξέρω πως. Αγκαλιάζει το κορμί μου και τις αισθήσεις μου. Ναι θυμάμαι...

Νιώθω ένα ηδονικό φιλί... στο λαιμό το φιλί και στο νου το δάκρυ μου. Θέλω να βγω στη σκηνή, με εμποδίζουν όμως. Με εμποδίζουν, αραχνοϋφαντες σκιές σαν κολασμένες ψυχές που η γαλήνη πέταξε μακριά τους . Προσπαθώ να ξεφύγω μα πολεμώ κι οι πολλοί , πολεμούν την άκρη μου.

Τα καταφέρνω να ξεφύγω. Όχι δεν έτρεξα μακριά, δεν έφυγα , δεν δείλιασα. Είμαι εδώ μπροστά στα μάτια σου. Κουρασμένη από το κυνηγητό, αποκαμωμένη από την αίσθηση του φόβου και της μάχης. Μα δυνατή αρκετά να μη μείνω κάτω στα πληγωμένα πόδια μου , και στη ιδρωμένη ψυχή μου.

Είμαι εγώ πάνω στη σκηνή. Ξαφνικά η μαγευτική μουσική αρχίζει. Δεν ξέρω πως, σαν μουσική αγγέλων. Μια μουσική που παίζει μόνο για μένα, γνώριμα μα συνάμα απόμακρη. Αρχίζω να χορεύω χωρίς να ξέρω πως , η μουσική με οδηγεί , και δεν υπάρχει τίποτα άλλο, εγώ και οι νότες. Οι νότες που αγκαλιάζουν το κορμί μου το μυαλό και την ψυχή μου.

Τις αφήνω να με αγγίξουν σαν κάτι ολοκληρωτικά παρθένο και ανεξουσίαστο πριν. Κάτι ανέπαφο και ανέγγιχτο. Ηδονικά όμορφο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, απλά χορεύω. Χορεύω ασταμάτητα την Άνοιξη. Με κοιτούν το ξέρω έστω κι αν τα μάτια μου δεν είναι επάνω τους. Μ' έλεγαν μάγισσα από τις νωχελικές κινήσεις που καρδιές ράγισα.

Με κοιτούσαν και περίμεναν το τέλος. Χόρευα κι άργησα, κάθε αρχή κατάργησα. Με κοιτούσαν εκστασιασμένοι καθώς εκτός από τη φιγούρα που ξεδιπλωνόταν μπροστά τους , ξεδιπλωνόταν και η ψυχή.

Το τέλος της πράξης ήρθε, και μαζί του και το χειροκρότημα. Αγκαλιές τα λουλούδια να φτάνουνε στα χέρια μου, και μια φωνή να μου ψιθυρίζει "Είσαι αγγελική , καλή σου νύχτα".

Ευχαριστώ την VVampirella και τον Thogias που με κάλεσαν να συμμετέχω στο παιχνίδι αυτό. Ελπίζω να ανταποκρίθηκα επάξια, αφού ποτέ δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Οφείλω να πω πως ήταν διασκεδαστικό. Κι επειδή ήδη αρκετοί το έχουν παίξει ή έχουν πάρει πρόσκληση, καλώ και τους υπόλοιπους να το κάνουν αν θέλουν.

Το τραγούδι ήταν το "Μάγισσα" της Αλεξίου, μ' αρέσει πολύ η μουσική του και οι στίχοι εννοείται. Φιλιά πολλά σε όλους για μια υπέροχη (έστω κι αν είναι συννεφιασμένη) ημέρα.


25 σχόλια:

faraona είπε...

Ωραια επιλογη τραγουδιου και το διανθισες αριστοτεχνικα.
Το αποτελεσμα?Υπεροχο κειμενο.
Μπραβο Τζενη μου.

φιλια.

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα μου άρεσε πολύ!!! Πάρα πολύ!!! Από ελληνίδες και εμένα η αλεξίου είναι η τοπ, και σκεφτόμουν στην αρχή να γράψω με τα τραγούδια της, αλλά δεν ήξερα πως να τα συνδυάσω.. Αυτό που έγραψες όμως πολύ μου άρεσε!!! Καλό σου απόγευμα!

ILive2LoveMe είπε...

faraona μου γλυκιά, σ'ευχαριστώ πολλά γλυκά φιλιά και αγκαλιές, για ένα όμορφο απόγευμα.

thogias γλυκό μου, ναι η Αλεξίου μ'αρέσει και μένα όπως φάνηκε άλλωστε. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλό απόγευμα και σε σένα! Φιλιά.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πρώτη και καταπλκτική!
Καλό σου βράδυ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ILive2LoveMe είπε...

Γλυκιά μου Γλαρένια σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά και σε σένα και καλή εβδομάδα!

Όναρ είπε...

Πολύ όμορφο το κείμενό σου αν και καθυστέρησα λιγάκι να το διαβάσω..Φιλιά πολλά και ευχές για μια σκεπτόμενη Μεγάλη Εβδομάδα..

faraona είπε...

Ευχομαι απο καρδιας
Καλο Πασχα με υγεια και χαρα.
φιλια

ολα θα πανε καλα... είπε...

Kαθυστερησα κι εγώ την ανάγνωση του ονείρου!
Ωραίο ήταν.
Σου εύχομαι καλή Ανάσταση!

ILive2LoveMe είπε...

όναρ μου,σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά πολλά και σε εσένα για μια όμορφη Λαμπρή!

Faraona μου γλυκιά μου Αναστασία, σε ευχαριστώ πολύ και σε εσένα το καλύτερο , Καλό Πάσχα αν και τα είπαμε και από εκεί. Το καλύτερο για την οικογενεία σου! Πολλά γλυκά φιλακιά!

όλα θα πάνε καλά , σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλά η σκέψη, κι εσύ με σκέφτηκες και πέρασες :) Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με πολύ Υγεία και πολύ πολύ Ευτυχία! Φιλιά πολλά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορφες και χαρούμενες γιορτές,
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Angel Vs Life είπε...

xronia polla! kala na peraseis :o)

ολα θα πανε καλα... είπε...

Κι από μένα φιλιά!

Wolfgirl είπε...

Χριστός Ανέστη γλυκιά μου!!!! Χρόνια πολλά!!!!

faraona είπε...

Χριστος Ανεστη
Τζενη μου.

ILive2LoveMe είπε...

Γλαρένια μου γλυκιά , αν και με καθυστέρηση σε ευχαριστώ πολύ! Χρονιά πολλά Χριστός Ανέστη΄!Φιλιά!

angel vs life ,σ'ευχαριστώ πολύ! Πέρασα αλήθεια όμορφα, ελπίζω κι εσύ να είχες όμορφη Λαμπρή! Πολλά φιλιά, Χριστός Ανέστη.

όλα θα πάνε καλά, να είσαι καλά! Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

wolfgirl , σ'ευχαριστώ γλυκιά μου Αληθώς Ανέστη! Χρονιά πολλά , φιλιά!

Faraona μου αγαπημένη Αναστασία μου, Αλήθως Ανέστη! Χρονιά Πολλά σε σένα και σε όλη την οικογένεια! Φιλιά πολλά !

Roadartist είπε...

Πολύ όμορφο όνειρο..γεμάτο απο συναίσθημα.. Γιατί να μη το ζήσεις όμως??? ΓΙΝΕΤΑΙ :) Χρόνια πολλά :)

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά όμορφο! 3έρεις τι ανακάλυψα..? ο ήλιος εμπνέει..το φώς..όχι στην ατμόσφαιρα..στην ψυχή..:)

καλημέρα και Χριστός Ανέστη!

Όναρ είπε...

Σε έχουμε χάσει τώρα τελευταία..ελπίζω να είσαι καλά..και με το καλωσόρισμα έχεις μία πρόσκληση..

Σπύρος είπε...

Eπέλεξες καταπληκτικό τραγούδι και το έντυσες περίφημα ...φιλια

fish eye είπε...

πανεμορφο..μπραβο!!

nikiplos είπε...

Χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλογκ σου... Ξέρεις μου αρέσει από παλιά η Αλκυόνη...

Τώρα για το ποστ, ήταν όνειρο, ή χορευτική παράσταση... Αν είσαι μπαλαρίνα έτσι κι αλλιώς το βιωματικό δεν διαχωρίζεται καθώς αισθάνεσαι την κίνηση, το θρόισμα του αέρα και τα τινάγματα της μουσικής πράξης...
Να έχεις τα φιλιά μου
καλό βράδυ!!!

ILive2LoveMe είπε...

Roadartist, το έζησα γλυκιά μου ναι, γι αυτό και ο τίτλος, "πραγματικό όνειρο", γιατί όταν αυτό συνέβη ήταν ένα όνειρο που έκανα πραγματικότητα. Πολλά φιλιά.

votsala sto pani, αν και λίγο αργά αφού για μέρες δεν είμουν εδώ , να σε ευχαριστήσω για τα όμορφα λόγια, καλό βράδυ, φιλιά.

όναρ μου , σας έχασα και με χάσατε ευτυχώς για λίγο. Σύντομα θα ανταπεξέλθω και στην πρόσκληση , ευχαριστώ πολύ.

Lockheart μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γλυκέ μου, να είσαι πάντα καλά, καλό βράδυ , φιλιά.

φεγγαραγκαλιές, σ'ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια.

nikiplos, καλώς ήρθες! Κι εγώ χαίρομαι που ανακαλύψες το μπλογκ μου χεχε. Η Αλκυόνη είναι μία από τις αγαπημένες ελληνίδες συγγραφείς για μένα. Τώρα μάλιστα διαβάζω ένα της βιβλίο ακόμη με τίτλο "Το Ταξίδι που λέγαμε..." πολύ καλό και αυτό.
Όσο για το ποστ ,δεν ήταν όνειρο , ήταν μια παράσταση. Όχι η πρώτη μου παράσταση, αλλά η 1η παράστηση που χόρεψα σόλο κλασσικό τότε, από Vivaldi και τις 4 εποχές του, επέλεξα την Άνοιξη. Μάλλον ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνη τη βραδυά, τη θυμάμαι με πολύ αγάπη και νοσταλγία.
Αν είσαι μπαλαρίνα έτσι κι αλλιώς το βιωματικό δεν διαχωρίζεται καθώς αισθάνεσαι την κίνηση, το θρόισμα του αέρα και τα τινάγματα της μουσικής πράξης... << συ είπας, και εγώ απλά συμπληρώνω πως έχεις απόλυτο δίκιο:) Να είσαι πάντα καλά , να περνάς υπέροχα, πολλά φιλιά για ένα όμορφο βράδυ.

Roadartist είπε...

Εχεις πρόσκληση :))

Dreamgirl είπε...

Πολύ όμορφα φτιαγμένο κείμενο! Σκηνές και εικόνες τις ακολουθούσα!

Και κράτησα και κάτι... Αυτό: "Τα καταφέρνω να ξεφύγω. Όχι δεν έτρεξα μακριά, δεν έφυγα , δεν δείλιασα"

Καλό βράδυ η καλό πρωί; Ό,τι κι αν είναι καλό να 'ναι ;)

ILive2LoveMe είπε...

dreamgirl σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου , καλώςήρθες, καλό βράδυ κι σε σένα πολλά φιλιά.