Σάββατο, 5 Απριλίου 2008

Παιχνιδάκια

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από πρόσκληση του αγαπητού Lockheart (τον ευχαριστώ και πάλι) ,ανταποκρίνομαι σε αυτήν με ευχαρίστηση.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήμουν σχετική με τα χαϊκού ποιήματα, δεν γνώριζω κάτι ιδιαίτερο για αυτά , ευτυχώς έμαθα. Όσο ζεις... Eπίσης να μεταφερώ για το χαϊκού τα εξής: - Τα χαϊκού είναι είδος ποίησης που πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία το δέκατο έκτο αιώνα και υιοθετήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του εικοστού. Στην αυθεντική στιχουργική μορφή τους, είναι μικρά ποιήματα από 17 συλλαβές σε ένα ενιαίο στίχο. Στα χαϊκού σημαντική θέση έχουν η φύση, οι εποχές και τα χρώματα, η ομορφιά των λέξεων και των αντιθέσεων, ενώ το νόημα κάποιες φορές αποκτά δευτερεύουσα σημασία. Στην Ευρωπαϊκή εκδοχή τους συνήθως υποδιαιρούνται σε 3 στίχους από 5, 7 και 5 συλλαβές.


Λευκό Περιστέρι
Φεύγει Στον Ουρανό
Ελεύθερη Γαλήνη


Και περνάω στο δεύτερο blogoπαίχνιδο. Με random επιλογές απο την wikipedia. Το παιχνίδι έχει ως εξής : Ανοίγεις τη Wikipedia, κάνεις κλικ στην επιλογή Τυχαία Σελίδα στο αριστερό μενού πλοήγησης. Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στο όνομα του συγκροτήματός σου. Κάνεις κλικ 2η φορά. Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στο όνομα του δίσκου. Κάνεις κλικ ακόμα 11 φορές. Αυτό είναι και το tracklist.

Όνομα συγκροτήματος : Jules Albert Wijdenbosch
Album: Rolling, Heeling
~Track List~
1. AEK
2. Choragic Monument of Lysicrates
3. Michigan Truck
4. Caus Castle
5. Burgate
6. Bonzo Dog Doo-Dah Band
7. 14567 Nicovincenti
8. Iceni River
9. Halloween
10. ANCA (disambiguation)
11. The Ecologist
Με τη σειρά μου κι εγώ λοιπόν καλώ τους bloggers:
Thogias, Prasino Liker, Roadartist, mad2luv, votsala sto pani, όναρ, και φυσικά όποιον άλλο θέλει να συμμετέχει σ'αυτό το blogoπαίχνιδο.
Καλό απόγευμα , καλά να περνάτε και καλό Σαβατοκύριακο σε όλους!


9 σχόλια:

Όναρ είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση αλλά έχω κάνει ήδη σχετική ανάρτηση (http://5zoes.blogspot.com/2008/03/ceramic-forming-techniques.html).Καλησπέρες προνοητικές..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Για Χαϊκού ποίηση έχω κι' εγώ πρόσκληση.
Ωραία τα νοήματα..στις συλλαβές ξέφυγες (κι' εγώ το παλεύω μη νομίσεις πως είμαι ειδήμων....)
Του δεύτερπυ παιχνιδιού δεν έχω καταλάβει το νόημα και τη σκοπιμότητα.

Τώρα, σου έχω εγώ μια άλλη πρόσκληση...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

mad2luv είπε...

thanks κουκλα...σε λιγες μερες γιατι μολις επαιξα κατι αλλο...

Votsala sto pani είπε...

ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! αρχίζω αμέσως δουλειά! θα το βγάλω που θα μου πάει..:)

να και το χαμόγελο που ζήτησες..!

καλησπέρα..!

LOCKHEART είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση:) Δεν μου φεύγεις :)!!! έχεις και αύριο πρόσκληση :) χε χε..

Αλλαξε χρώμα στο Χαικού στην γραμματοσειρά διότι δεν φαίνεται τίποτα ...φιλια πολλα Καλη κυριακη

ILive2LoveMe είπε...

όναρ , να είσαι καλά όναρ μου ,ναι το διάβασα ήδη. Καλό απόγευμα,φιλιά!

φυρδην-μιγδην, πρώτη φορά άκουσα για χαϊκού, χαχα ναι προσπαθώ κι εγώ. Όσο για το δεύτερο , ούτε κι εγώ ακριβώς αλλά οκ. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, ευχαριστησή μου!

mad2luv, όποτε θέλεις γλυκιά μου! Καλό απόγευμα,Φιλάκια!

votsala sto pani, χαίρομε γλυκέ μου, νόμιζα δεν θα ήσουν in mood, ακόμη όμως περισσότερο χαίρομε για το χαμογέλο! Σ' ευχαριστώ που μου το έδειξες!:) Φιλούθκια!


Lockheart, δεν κάνει τπτ καλέ μου Lockheart ευχαριστησή μου! Με χαρά να δεχτώ και την επόμενη! Καλό απόγευμα. Φιλιά!

Roadartist είπε...

Καλησπέρα !! Σε ευχαριστώ για τη πρόσκληση σου! Δύσκολο να γράψεις ένα τέτοιο ποίημα, και εσύ τα πήγες μια χαρά, εχω ήδη μια ακόμη πρόσκληση για αυτο το παιχνιδι..
Στο 2ο παιχνιδι δεν καταλαβαινω πραγματικά ποιο ειναι το νόημα του..
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ, έχω κάποιες άλλες που εκρεμμούν πρώτα, ίσως αργήσω λίγο ελπίζω να μη σε πειράζει :) Καλό όμορφο απογευματάκι, φιλιά πολλά.

ILive2LoveMe είπε...

Κανένα πρόβλημα γλυκιά μου Roadartist! Όποτε μπορείς. Τα παιχνίδια μας ευθυμούν κάποτε κάποτε δείχνουν πράγματα για μας.. ίσως. Αλλά τουλάχιστον εδώ δεν υπάρχει θέμα βιασύνης ή χρονικών περιορισμών. Αλίμονο αν εκτός από την καθημερινότητα μας , είχαμε και εδώ το πρόβλημα 'χρόνος'.
Να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα! Φιλιά.

tiger είπε...

成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆