Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ηλιαχτίδες...


Ωραίααα , μόλις πριν λίγο ένας φίλος με ρώτησε γιατί έδωσα το όνομα "Ηλιαχτίδες" για αυτό που πολύ απλά όλοι μπορούμε να ονομάσουμε links, blogοφιλους.. κτλ.
Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι εδώ για να γίνω κριτής των ανθρώπων που γράφουν στα blog τους, αν και στην ουσία μέσα μας αυτό κάνουμε αλλά τελοσπάντων...
Δεν με αφορά πως γράφει ο καθένας, αυτό είναι προσωπικό του, απλά μου αρέσει ή όχι, συμφωνώ ή όχι , με αφήνει αδιάφορη ή όχι. Απλά τα πράγματα.. Ότι όμως απ'όλα και να συμβαίνει, ο καθένας από εμάς καταθέτει σε μια τράπεζα ψυχής. Καταθέτει το ίδιο του το είναι, ακόμα κι όταν το θέμα αφορά ένα τρίτο πρόσωπο ή μια κατάσταση έξω από αυτόν που υπογράφει ένα blog.
Ότι κι αν είναι, όποιος κι αν είναι, όπως κι αν γράφει, για μένα είναι μια ηλιαχτίδα. Κάποιες είναι πολύ μεγάλες και φωτεινές και μας θερμαίνουν, κάποτε κάποτε ίσως μας καίνε κιόλας. Και κάποιες άλλες είναι απλά φωτεινές ή λιγότερο φωτεινές (ποτέ όμως σκοτεινές, αφού δεν μπορεί καμιά ηλιαχτίδα να είναι σκοτεινή). Ο καθένας είναι μια ηλιαχτίδα που προσφέρει τη δική του θερμότητα. Όλοι έχουν κάτι ίσως απροσδιόριστα φωτεινό μερικές φορές. Αλλά η λάμψη είναι λάμψη, και δεν παύει.. ούτε μέσα στη νύχτα.
Ηλιαχτίδες λοιπόν, γιατί αυτό που καταθέτουν από την ενεργεία τους είναι αναντικατάστατο.

11 σχόλια:

Έρση είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...πολύ ωραιο το "ηλιαχτίδες"...

Angel Vs Life είπε...

euxaristo pou idi me prostheses :o)

Wolfgirl είπε...

Το πιο γλυκό κείμενο που διάβασα....

ILive2LoveMe είπε...

έρση , wolfgirl , thx για τα comments :)
angel vs life, min me euharisteis , diki mou euxaristisi , elpizw na ta leme.. :)episis thx pou afierwses xrono na diavaseis kai to diko mou blog an kai den einai tpt idiaitero ektos apo o,ti erxete.. tis stigmis kamia fora.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα πως να αρχίσω το συγκεκριμένο comment..μπαίνοντας τυχαία, με βρήκε μια ευχάριστη έκπληξη!! Εχω γράψει παρόμοιο κειμενάκι (το οποιο δυστυχώς δεν το είχα δημοσιεύσει για να το δεις με τα μάτια σου..) χρησιμοποιώντας ακριβώς τον ίδιο ορισμό, "ηλιαχτίδες"..απίστευτο..!!

Θα σου παραθέσω απλά ενα μικρό κομματάκι απο το δικό μου κειμενο. Αλλωστε αφού υπάρχει το δικό σου δεν βρίσκω λόγο να το δημοσιεύσω :)

"Κάθε μπλόκ έχει τον δικό του χαρακτήρα, την δική του υπόσταση, την δική του ιστορία μα πάνω απ' όλα τον δικό του και μοναδικό δημιουργό..Καθε κείμενο είναι μια ηλιαχτίδα(!), μια πηγή ενέργειας..Ταξιδεύουν κατα χιλιάδες και φωτίζουν τον δρόμο μας, την ύπαρξη μας, δίνουν εικόνα και νόημα στον κόσμο γύρω μας.."

Χαίρομαι πραγματικά γι'αυτή την ευχάριστη σύμπτωση και έχεις αποκτήσει ήδη την θέση σου στον δικό μου μπλοκο-κόσμο :)

Σου εύχομαι να έχεις μια καλή μέρα και καλή συνέχεια!

ILive2LoveMe είπε...

Καλημέρααα και σ'ευχαριστώ βότσαλα στο πανί που μπήκες κι εδώ, είμαι επίσης χαρούμενη που έγινα κομμάτι του δικού σου 'κόσμου' σ'ευχαριστώ :)Ναι έτσι πιστεύω κι εγώ, κάθε άνθρωπος είναι μια ηλιαχτίδα,καθένας έχει κάτι να προσφέρει:)

kat. είπε...

έχεις δίκιο..
με την ελπίδα να δούμε στο μέλλον πολλές ηλιαχτίδες, σε καληνυχτίζω!!!!

mad2luv είπε...

σωστηηηηη...ολι εχουμε κατι να πουμε..δεν εχει σημασια καλο ή κουφο...χαχα!!καλησπεραααα!!

ILive2LoveMe είπε...

Μακάρι μακάρι Kat μου, γιατί οι αστραπές μπορεί να μην λείπουν (όχι ότι είναι κακές) αλλά τις ηλιαχτίδες τις έχουμε ανάγκη.

mad2luv έτσι έτσι, ότι κι αν είναι, ας το βγάλουμε προς τα έξω, γι αυτό πρέπει να μας αγαπάνε, χεχε καλό ή κουφό ναι γλυκιά μου.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλημέρα.
Ωραίο και αισιόδοξο το μήνυμα.Εύχομαι πάντα να υπάρχουν ζεστές και φωτεινές ηλιαχτίδες στη ζωή σου.

ILive2LoveMe είπε...

όλα θα πάνε καλά , καλημέρα και σένα :) Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και την ευχή, ευχομαι και για σένα το ίδιο, μάλλον το έχουμε ανάγκη τελικά, Φιλιά