Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Φτάνει!

  Από τότε που ξέσπασε η πυρκαγιά, παρακολουθούσα τα γεγονότα, μιας και έχω φίλους και γνωστούς, κατοίκους των πληγέντων περιοχών.  Ανησύχησα, θύμωσα, νευρίασα, πόνεσα, κι ας είμαι έξω από αυτό. Δόξα το Θεό που είμαι έξω από αυτό. Πόνεσα... τέλος πάντων. Ο πόνος τους δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να νιώσει αν δεν το βιώσει . Ευτυχισμένοι αυτοί που δεν τον βίωσαν κι αυτοί που δεν θα το βιώσουν ποτέ. Όμως ναι, μέσα μου κάτι πόνεσε κάτι έσπασε κάτι νεκρώθηκε.

  Διαβάζοντας τα νέα σε κάθε ηλεκτρονική εφημερίδα και παρακολουθώντας όπως και όσο μπορούσα μιας και δεν έχω την ενημέρωση απευθείας από την πατρίδα μας μέσω τηλεόρασης. Μέσα σε όλα αυτά τα συναισθήματα όμως ήρθε και ένα ακόμη να προστεθεί. Σιχάθηκα, αηδίασα!

  Σιχάθηκα όλους αυτούς που έτρεξαν να κερδίσουν ψήφους, να κάνουν πολιτική, που για άλλη μια φορά πάτησαν - κυριολεκτικά αυτή τη φορά - επί πτωμάτων για να αδράξουν ψήφους!!! Έλεος , έλεος, έλεος !!! Τι είσαστε εσείς επιτέλους! Πόσο απάνθρωποι και ποταποί μπορείτε να γίνετε!!! Πόσο αδιάφοροι και ελεεινοί στον πόνο των ανθρώπων! Και όχι δεν αναφέρομαι σε καμιά ιδιαίτερη πολιτική παράταξη γιατί δεν με καλύπτουν. Για όλους τους μιλώ!

  Την ώρα που απλοί άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν με τον όποιο τρόπο, υπάρχουν κι αυτοί οι άλλοι, οι μισάνθρωποι, οι λάτρεις της καρέκλας, οι λάτρεις της πολιτικής, που δεν ενστερνίζονται τελικά κανέναν ανθρώπινο πόνο γιατί είναι μακριά από αυτό, γιατί δεν χτύπησε τη δική τους πόρτα, γιατί το "πακέτο" είναι μεγάλο και φυσικά ο θάνατος των ανθρώπων , ο αφανισμός των αγαθών τους και η εξαφάνιση των δασικών εκτάσεων τους κάνει να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον.  Να το κάνουν , ναι, να το κάνουν, αλλά έλεος! Όχι έτσι, όχι κατ' αυτό τον τρόπο!

  Κι ένας ιερωμένος , που τέλος πάντων η λέξη δυστυχώς δεν του πρέπει και δεν του ταιριάζει , να στάζει χολή και να κάνει αντιπολίτευση για τις διαφορές του με την κυβέρνηση , τιμωρία Θεού για τον άθεο πρωθυπουργό! Αλήθεια θέλω να γελάσω!   Και πάλι τονίζω δεν έχει να κάνει με καμιά πολιτική παράταξη όσον με αφορά.  Ποια τιμωρία θεού Κύριε; Ο εδώ Πρόεδρος χώρας να σας ενημερώσω ότι είναι Χριστιανός Καθολικός, κι όμως οι πλημμύρες δεν λείπουν όταν ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών! Ή μήπως φταίει το γεγονός πως είναι Καθολικός κι όχι Ορθόδοξος;

Ντροπή και αίσχος στον καθένα που βγάζει κακία κι εκδίκηση για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τούτη την ώρα. Ντροπή κι αίσχος για τους ψηφοθήρες. Ντροπή κι αίσχος για όλους αυτούς που βρήκαν την ώρα να κάνουν "πολιτική" με κάθε μέσο που διαθέτουν .

  Χαμηλώστε τα κεφάλια Κύριοι και Κυρίες.  Η καταστροφή και ο θάνατος δεν έχουν πολιτική παράταξη, ούτε θρησκεία, κι ας μην σας αρέσει να το ακούτε. Από το Βούδα ως τον Χριστό, από τον Μωάμεθ ως την Κάλι , όποια θρησκεία ή είδος λατρείας κι αν επιλέξετε , παγανιστική ή μη, ο θάνατος το ίδιο χρώμα έχει αγαπητέ Αρχιμανδρίτη , αγαπητά Πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας. Ο οποίος μια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα όλων μας και δεν θα ρωτήσει κανέναν.

Ντροπή σας λοιπόν! Αρκετά! Φτάνει!

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

Σ΄τα δύσκολα φαίνεται η ποιότητά μας ή μάλλον η κατάντια μας :( Ευτυχώς που υπάρχουν και εξαιρέσεις.

ILive2LoveMe είπε...

Καλησπέρα, χαίρομαι πολύ που πέρασες από εδώ. Πάει καιρός, κάποια χρόνια θα έλεγα που γράφω πια πιο σπάνια. Έχεις απόλυτο δίκιο, στα δύσκολα φαίνονται πολλά, αλλά και στα καλά φαίνονται περισσότερα καμμιά φορά. Ειλικρινά χαίρομαι που είδα αυτές τις εξαιρέσεις, χάρηκα πάρα πολύ, γιατί οι άνθρωποι που αποτέλεσαν αυτή την εξαίρεση ήταν ο γείτονας, ο γνωστός, ο φίλος,ο ξένος, ο χ άγνωστος. Είδα ανθρώπους να γίνονται πραγματικά μια γροθιά, για να αντιμετωπίσουν, για να βοηθήσουν, για να στηρίξουν. Το μόνο που κατάθεσαν ήταν η ανθρωπιά τους. Τους ασπάζομαι, τους σέβομαι, τους εκτιμώ κι όσους γνωρίζω κι όσους όχι. Μεγάλη υπόκλιση στους Έλληνες που έγιναν γροθιά για τους συνανθρώπους τους!

Πέρα από αυτό αγαπητέ Mahler, εύχομαι ειλικρινά να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...


Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄

ILive2LoveMe είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Αν και με αρκετή καθυστέρηση,χρονική, να ευχηθώ μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη ΥΓΕΙΑ, πολλές ΧΑΡΕΣ και ότι ακόμη επιθυμείς!!!