Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Καφεδάκι

Μετά την πρόσκληση της αγαπημενής μας Φεγγαρένιας , είπα , καιρός για καφεδάκι και παιχνιδάκι. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να περιγράψουμε , πως χαλαρώνουμε. Πάμε λοιπόν.

Απόγευμα. Μισονοισταγμένη. Ξέρω πως πρέπει να πάω στην Αθήνα. Κέντρο. Κέντρο, σκέφτομαι και τα μακριά μαύρα μαλλιά μου έχουν ανέβει μισό μέτρο από το κεφάλι μου. Η ιδέα με τρομάζει. Ομόνοια. Πφτ < η πρώτη μου σκέψη. Τα τελευταία χρόνια το γεγονός του να πάω Αθήνα δεν με κάνει και τόσο χαρούμενη. Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά.. να... η Αθήνα δεν ανοίκει πια στους Έλληνες, σκέφτομαι και λυπάμαι, άλλο ένα πφτ βγαίνει από τα χείλη μου.

Ξεκινάω . Φτάνω. Πάω στις δουλειές που έπρεπε. Μετά σκέφτομαι καφεδάκι. Τα δάχτυλα στο κινητό. Σε 15` είμασταν στο Γκάζι. Αυτές οι περιοχές των Αθηνών που έχουν γίνει όαση χαλάρωσης και συγκέντρωσης ανθρώπων που έχουν κατά κάποιο κάτι κοινό. Τη θεία Χαλάρωση . χαχα σκέφτομαι, πόσο ρομποτάκια έχουμε γίνει όλοι.




Που θα καθήσουμε? χμ κοιτάζουμε τριγύρω, όπου θέλεις μου λέει. Απλά ήθελα να καθήσω εκεί που φτιάχνουν τον καλύτερο νες. Δεν ήξερα που. Κατά τύχη επιλέγω το μαγάζι λόγω χρωμάτων των καθισμάτων και των τραπεζιών. Πορτοκάλι, εκρού, καφέ. Το ίδιο ήταν και τα σερβίτσια.

Τι θα πάρετε? Σοκολάτα λέει η παρέα μου. Κοιτάζω την κοπέλα, όμορφα ντυμένη και βαμμένη, της χαμογελάω, και της λέω 'Ένα νες γλυκό, χωρίς γάλα παρακαλώ' μου χαμογελάει και κάνει να φύγει, της ξαναφωνάζω 'ααα σε παρακαλώ μια χάρη, ας μην είναι εντελώς καυτός, θέλω κάτι που μπορώ να πιω μόλις έρθει, συνήθως περιμένω αρκετή ώρα για να πιω ή ζητάω παγάκι' , μέσα μου σκέφτομαι πως η κοπέλα θα με κοροιδεύει ή θα με θεωρεί Ιδιότροπη, και με το δίκιο της ίσως ? Μπορεί.

Βάζει τα γέλια , και μου λέει , 'Μην ανησυχείτε, θα τον φέρω όπως ακριβώς τον θέλετε!' Χαμογελά και φεύγει.

Αρχίζω να αφήνομαι στην άνετη καρέκλα. Όχι μέσα, έξω. Έξω καθόμασταν. Δεν άντεχα άλλο το 'μέσα'. Δίπλα μας μια σόμπα καφετέριας , με μπουκάλα , ξέρετε. Εξαίσια , σκέφτομαι. Χαλαρώνω κι άλλο. Χώνομαι πιο μέσα στην καρέκλα. Ανάβω τσίγαρο. Δεν μιλάω. Παρατηρώ. Βλέπω. Τα δέντρα, το λίγο γκαζόν μπροστά μου. Τον υπόλοιπο κόσμο που καθόταν έξω. Συζητήσεις επί συζητήσεων. Φοιτητές μιλώντας για εξεταστική , κάνοντας αστεία. Ζευγαράκια να λιώνουν πιο πολύ κι από το μέλι. Χαμογελάω. Μου αρέσει αυτό που βλέπω. Μου λείπει όλο αυτό το σκηνικό. Δεν έχω την ευκαιρία να το κάνω συχνά πια.



Έρχεται το υπέροχο καφεδάκι μου, και ένα λαχταριστό φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα για την παρέα μου. Δοκιμάζω τον καφέ. Θεϊκός! Ακριβώς αυτό που ήθελα. Η κοπέλα με κοιτάζει. Είσαι υπέροχη , της λέω . Χαμογελά , ευχαριστώ μου λέει, ανταποδίδω, εγώ ευχαριστώ για τον υπέροχο και όχι τόσο καυτό καφέ. Φεύγει.

Δίπλα μας ένα ζευγάρι σε πιο μεγάλη ηλικία από όλους τους υπόλοιπους που έβλεπα τριγύρω. Τους κοιτώ διακριτικά. Κουλτούρα , σκέφτομαι. Δεν είναι κακό. Το αντίθετο. Μου αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι. Δεν ήταν από τους δήθεν...

Η συζήτηση ξεκινά. 'Ξέρεις, θα ήθελα να ήταν εδώ άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά, άτομα που ξέρω αλλά δεν έχω δει. Από όλες τις μεριές της Ελλάδας και όχι μόνο. Από όλες τις ηλικίες. Θα ήθελα να ήταν όλοι εδώ. Φαντάζεσαι να γινόταν αυτό? Νομίζω πως θα είχε πλάκα, πως θα ήταν τόσο τόσο όμορφο , διαφορετικοί άνθρωποι... όλοι μαζί. Η γνωριμία , η αγκαλιά, το φιλί στο μάγουλο. Οι συζητήσεις. Άραγε τι να πίνει ο καθένας? Κάνω υποθέσεις για το τι θα άρεσε στον καθέναν, γελάω, προσπαθώ να μαντέψω.

Η ώρα περνάει. Σκοτεινιάζει και το κρύο γίνεται πια έντονο. Πέρασαν 2 όμορφες ώρες. Ευχάριστες . Για τα μάτια , την καρδιά μου, το σώμα μου, το είναι μου. Δεν μ' ένοιαζε το κρύο. Είχα καιρό να δω την Ακρόπολή μας φωτισμένη. Αν και έχω το προνόμιο να τη βλέπω από το ένα μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τυχερήηη, σκέφτομαι.

Πρέπει να φύγω . Σηκωνόμαστε , πάμε για το αυτοκινήτο. Σκέφτομαι πως ήταν αυτή η περιοχή λίγα χρόνια πριν. Ονειρεύομαι έναν καφέ, με όλους εσάς . Όλους εσάς , εσάς που έχω συντροφιά με αυτόν τον περίεργο τρόπο της online επικοινωνίας . Προσπαθώ να 'ζωγραφίσω' ένα πρόσωπο για τον καθένα, σε κλάσμα δευτερολέπτου. Ίσως και να το πέτυχα. Χαλάρωσα. :)
Αφήνω την πρόσκληση ανοιχτή. Όσοι θέλουν , να περιγράψουν κάποια ώρα που τους χαλαρώνει και να μας περιγράψουν πως και τι, πίνοντας με ευχαρίστηση ελπίζω, ένα χαλαρωτικό καφεδάκι ή ότι αρέσει στον καθένα.
Φιλιά σε όλους.

38 σχόλια:

Skouliki είπε...

μολις εγινα λαπας απο την χαλαρωση

κρεββατακι μου καλοοοοοοοοοο

faraona είπε...

AAAAA!!!!
Θα το παίξω οπωσδήποτε!!!!
Χαλαρώνεις εξαιρετικα Τζενούλα μου!!!!
φιλια πολλα

ILive2LoveMe είπε...

skouliki: σκουλικάκι μου γλυκό, αυτό μου λείπει! Και ο ύπνος και το κρεββάτι και το καφεδάκι έξω! Όλα μου λείπουν. Να χαζεύω κοιτώντας τα σύννεφα, να πίνω καφέ στο Θησείο στο Γκάζι στον Πειραιά, βόλτες στους πεζόδρομους, χαλαρά καφεδάκια με φίλους... όοοοοολα μου λείπουν γιατί δεν μπορώ να τα κάνω πια εύκολα. Οπότε καταλαβαίνεις...
Φιλιά. Χαλάρωνεεεεεε όσο μπορείςςςς.

Αναστασία μου , ναι ναι να το διαβάσω! Προσπαθώ γλυκιά μου, διότι πια είμαι πολύ 'εγκλωβισμένη' και όχι κατ' επιλογή αλλά... τι να κάνω ,θα περάσει κι αυτό. Να , τις νύχτες χαλαρώνω έστω κι εδώ. Όσο μπορώ πριν κοιμηθώ, καμιά φορά με κανένα ποτήρι κοκα κολα λαιτ χαχα άλλη φορά πάλι με κανένα ποτήρι κρασί, που λόγω της ιδιοτροπίας μου μάλλον ... βγάζω και το κρυστάλλινο ποτήρι και το βάζω μέσα, αλλιώς δεν μπορώ να το πιω! Άκουσον άκουσον! Τι να κάνω , σε μένα περνάνε πολλά από το 'μάτι' όχι μόνο το φαγητό!
Πολλά πολλά φιλιά Αναστασία μου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μόλις περιέγραψες μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου.
Καφές με παρεούλα, σερβιρισμένος σε ένα όμορφο φλυτζάνι, σερβιρισμένος με ευγένεια όπως τον θέλω, και να τον απολαμβάνω καθισμένη σε ένα όμορφο μέρος με υπέροχη θέα (κατά προτίμηση δίπλα στη θάλασσα:)
Mιλάμε σούπεεεεερρρ!!!!

Artanis είπε...

Wraia prosklisi...Tha koitaksw na to peksw...Filia apo NZ...

ILive2LoveMe είπε...

EΛΕΝΑ: Καλημέρα Έλενα! Η αλήθεια είναι πως τη θάλασσα προτιμώ κι εγώ, αλλά δεν λέω όχι και σε αυτές τις μεριές της πρωτεύουσας το χειμώνα. Όπου να 'ναι! Απλά να υπάρχει και λίγη χαλάρωση μέσα στα ωράρια πανικού της καθημερινότητας μας.
Φιλιά πολλά, να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Αrtanis: Αν μπορέσεις με χαρά θα το διαβάσω:) Όπως και όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις σου. Καφές και χαλάρωση για μένα είναι επίσης αυτό που κάνω μόλις τώρα. Είναι 7 το πρωί. Καφεδάκι ζεστό ζεστό, το τσιγαράκι μου και τριγυρνάω στις μπλογκογειτονιές μέχρι να έρθει η ώρα να δράσω! χαχα
Να έχεις μια πολύ πολύυυυυ όμορφη μέρα! Πολλά φιλιά!

Ένδειξη ζωής είπε...

Εγώ καλή μου ένα τέτοιο καφεδάκι παρεούλα μαζί σου θα το ήθελα πάση θυσία!
Επιφυλάσομαι την επόμενη φορά που θα βρεθώ Αθήνα να φροντίσω να σ' έχω ενημερώσει!
Φιλάκια

Σπύρος είπε...

Ωραίες ανθρώπινες στιγμές, πραγματικά μου άρεσε τρομερα η φώτο με τον καπουτσίνο :) απιστευτη! απορώ πως έκανε το σχήμα!

ILive2LoveMe είπε...

Ένδειξη ζωής: Με μεγάλη μου χαρά! :) Θα χαρώ πολύ να πιούμε καφεδάκι! :)
Πολλά φιλιά!

Lockheart: Σπύρο μου κι εγώ απόρησα! Καλλιτέχνης ο άνθρωπος! Ανθρώπινες ναι ,κι από εκείνες που εμένα πραγματικά μου έχουν λείψει μιας και δεν τις απολαμβάνω στην καθημερινότητα.
Φιλιά , καλό βράδυ.

Leviathan είπε...

mallon kai go 8a paixo!!!!!iperoxo to kafedaki!!filia polla kai kalo sou vradi!! :)

fish eye είπε...

αα μια χαρα με χαλαρωσε το καφεδακι σου, και το ειχα αναγκη αυτη την στιγμη..

αλλα βρε γλυκο μου κοριτσι, απο ολους τους νοστιμους καφεδες, νες μου διαλεξες;;

δυνατοςςςς..πολυυυ δυνατοςςςς!!!

ειναι ο μονος καφες που δε μπορω να πιω, και ζηλευω οσους τον αντεχουν..

φιλιιιιι
καληνυχτααα

Roadartist είπε...

Mia xara polu kala kaneis.. :)
Eyxomai panta na pernas toso omorfes stigmes..:)

ILive2LoveMe είπε...

Leviathan: Θα χαρώ ιδιαίτερα! Μ'αρέσουν αυτές οι στιγμές των ανθρώπων. :)
Καλημέρα, φιλάκια.

αγκαλιές του φεγγαριού: Φεγγαρένια μου γλυκιά, πίνω μόνο νες, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιες φορές στο σπίτι μιας φίλης που φτιάχνει υπέροχο ελληνικό, ή κάποιο καπουτσίνο έξω. Όσο για το καλοκαίρι πίνω φραπέ,και δεν τον αλλάζω! χαχα είμαι coffeeholic το έχω ξαναπεί. Προσπάθησα και μείωσα τα φλυτζάνια/ποτήρια του καφέ μου σε 3-4 την ήμερα από 6-7. Προσπαθώ να μην πίνω το 4ο.
Πολλά πολλά φιλάκια, να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Roadartist: το εύχομαι κι εγώ! Γιατί το έχω ανάγκη πραγματικά έστω και περιστασιακά, αλλά μου είναι δύσκολο... Πάντως οφείλω να ομολογήσω, πως όταν καθόμουν και σκεφτόμουν άτομα, ήσουν ένα από τα πρώτα στο μυαλό μου. :)Έτσι μου βγήκε.
Φιλάκια πολλά , να έχεις μια γλυκιά γλυκιά μέρα!

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα.
Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες να έχεις μια τόσο όμορφη στιγμή, Γρήγορα και η επόμενη!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορα ζεστή οικεία και φιλική η ατμόσφαιρα που μας περιγράφεις.

Τζενούλα είδα σε λένε. Δηλαδή γιορτάζεις παραμονή Χριστουγέννων;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Soragia είπε...

me sena 8a me xalarwne poly!
na sou ferw sth mourh thn torta k na se perilousw me ton kafe!!!
ax ti wraia h idea sou!
se filw

ILive2LoveMe είπε...

Sofia: Σοφάκι μου σ'ευχαριστώ για την ευχή, κι εγώ το ίδιο θα ήθελα, πίστεψέ με!
Καλό βράδυ , φιλιά :)

Γλαρένια μου γλυκιά , ναι παραμονή Χριστουγέννων :)Θα ήθελα να το ζω όσο πιο συχνά μπορώ αυτό που περιέγραψα , και άλλα που με χαλαρώνουν επίσης. Αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνω υπομονή!
Πολλά φιλιά, καλό βράδυ Γλαρένια μου.

Soragia: Δεν παίζει τούρτα εδώ. Τον καφέ αν σε χαλαρώνει μπορείς να τον πετάξεις επάνω μου. Αυτό που θα σε χαλάρωνε ιδιαίτερα , είναι η 'μαρία της γειτονιάς' νομίζω.
Καλό σου βράδυ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΘΕΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΑΛΑΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.

ILive2LoveMe είπε...

JK O SKROYTZAKOS: Καλώς ήρθες! :) Κι εγώ κι εγώ ! Θα ήθελα να έχω τέτοια θέα. Αλλά αφού δεν είναι εφικτό δεν λέω σε αυτά που μπορώ να έχω. Εύχομαι να απολαύσεις σύντομα αυτό που επιθυμείς:)
Καλό σου βράδυ.

Antianemikos είπε...

Όμορφο να βγαίνεις με φίλους για ένα χαλαρωτικό καφεδάκι. Εγώ δυστυχώς μακριά από την πόλη που μεγάλωσα συνήθως βγαίνω μόνος για καφέ. Κατά 90% στο Μοναστηράκι στο ίδιο μαγαζί πάντα. Παρέα μου η εφημερίδα. Καπνίζω τα τσιγάρα μου, λύνω το σταυρόλεξο, χαζεύω το πολύχρωμο πλήθος. Κάποτε στην επαρχία που ζούσα υπήρχε το "στέκι". Όποτε και να πήγαινα θα έβρισκα φίλους, ήταν σαν άτυπο ραντεβού. Πάει αυτό πια, δύσκολο να συναντήσω τους λίγους φίλους που έχω στην Αθήνα. Τρέχουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους και οι χρόνοι μας συνήθως δεν συμπίπτουν. Έτσι πολλές φορές πίνω το καφεδάκι μου σπίτι μόνος δίπλα στον υπολογιστή μου όπως τώρα ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.
Σου εύχομαι να έχεις πολλές τέτοιες όμορφες στιγμές χαλάρωσης :-)
Καλή σου μέρα!

nikiplos είπε...

καλησπέρα...

Πολύ ωραία πρόσκληση, και θα συμμετάσχω οπωσδήποτε!
Αχ! μου λείπει τόσο ο ελληνικός καφές, διπλός σκέτος παρακαλώ!!!

Ας είναι, ας μην τα θέλω και όλα!
φιλιά πολλά! και ένα υπέροχο ΣΚ!

ILive2LoveMe είπε...

Antianemikos: Τα 'στέκια' ήταν όντως κάτι όμορφο. Είχαμε κι εδώ τέτοια στην Αθήνα , στον Πειραιά. Κάποτε όμως. Στα 16 στ 18 για παράδειγμα , πηγαίναμε στο Πασαλίμανι σε συγκεκριμμένη καφετέρια , και ξέραμε πως θα δούμε πάντα γνωστούς εκεί και φίλους. Και όχι μόνο σε μία. Σε πολλά μέρη του Πειραιά. Το ίδιο και σε κάποια στην Αθήνα στα λυκειακά χρόνια.
Τώρα πια κι εγώ χαλαρώνω μπροστά στον υπολογιστή, λόγω έλειψης χρόνου να βγω έξω. Αλλά ας είναι , καλύτερα από το τίποτα...
Εύχομαι να έχεις πάντα όμορφες στιγμές χαλάρωσης , γιατί η καθημερινότητα μας 'τρώει' στην κυριολεξία.
Φιλιά, καλό βράδυ.

Nikiplos: Χαίρομαι που σου άρεσε γλυκέ μου Νικιπλε. Αχ αχ ελληνικό καφεδάκι διπλο κι εγώ θέλω!
Εύχομαι στιγμές χαλάρωσης πολλές, όσες είναι δυνατόν , και ελληνικά διπλα καφεδάκια για ευχαρίστηση!
Τα φιλιά μου, καλό βράδυ καλό Σ/Κ και σε σένα!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Καφές χλιαρός, ζεστά χαμόγελα, όμορφη παρέα! :) Υπέροχο! :)
Καλό Σαββατοκύριακο!

ILive2LoveMe είπε...

ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Η απόλαυση του καφέ και της χαλάρωσης , τι καλύτερο!
Φιλιά , καλό μήνα!

Ταχυδρόμος! είπε...

Αυτό είναι! Οι μικρές στιγμές χαλάρωσης και ένας καλό καφές. Πόσα λίγα χρειαζόμαστε γι ατην ευτυχία! Καλημέρα!

ILive2LoveMe είπε...

Ταχυδρόμοοοοοοοοοος!!: Λίγα, πραγματικά λίγα. Όμως ο χρόνος... Ας είναι ας το έχουμε όπως και όποτε μπορούμε.
Φιλιά , καλό βράδυ και καλό μήνα!

Artanis είπε...

kalo mhna kalh mou...Filakia...

ILive2LoveMe είπε...

Artanis: Ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα και σε σένα , ότι καλύτερο!
Φιλιά, να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Vassilis είπε...

Αγαπημένη ώρα χαλάρωσης μμμ, τα 10-15 λεπτά απόγευμα προς βραδάκι και για ποτό να ρουφάς το βαθύ κόκκινο του ήλιου μέχρι να κρυφτεί πίσω από τις κορυφές του απέναντι βουνού.
Αυτά μέχρι πρότινος: ο μπροστινός γείτονας ανέβασε έναν όροφο και τα λεπτά μειώθηκαν σε 5 (άτιμε συντελεστή δόμησης!)

ILive2LoveMe είπε...

Vassilis: Καλώς όρισες!:) Πόσο σημαντικά και πολύτιμα μπορεί να είναι αυτά τα 5 τα 10` τελικά. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε υπερβολικό άγχος. Εγώ προσωπικά ανοίκω σε αυτή τη κατηγορία, αν και ποτέ δεν θα αγχώσω τους υπόλοιπους.
Ας είχαμε λίγες παραπάνω στιγμές χαλάρωσης...
Καλό σου βράδυ.

Skouliki είπε...

καλο μηνα

ILive2LoveMe είπε...

Και σε σένα μικρή γλυκιά σκουλικαντέρα μας! Καλό μήνα γλυκιά μου!

If...ιγένεια είπε...

:) αν προλαβω να χαλαρωσω θα σου πω.. :p

lifewhispers είπε...

ωωωω. να ειμαι ειλικρινης, μονο μια φορα εχω παει στο γκαζι για καφεδακι. ολες τις υπολοιπες βραδυ.

και ποιο ειναι αυτο το μαγαζι? γιατι κι εγω του νες ειμαι!!

Leviathan είπε...

kalo sou vradi!!filia! :)

prasino liker είπε...

Λιγα καθημερινα και ομορφα πραγματακια ζεσταινουν την ψυχη μας.
Που ξερεις ;Μπορει καποια στιγμη να συναντηθουμε εμεις ολοι της Online.

ILive2LoveMe είπε...

if..ιγένεια: χαχα να μου το πεις να μου το πεις πολύ θα χαρώ να σε δω χαλαρή.
Καλημέρα, φιλιά!

lifewhispers: ειλικρινά δεν θυμάμαι όνομα. Θυμάμαι όμως πως είχε πορτοκαλί μαξιλάρια σε καφέ καναπεδάκια.Μέσα στο πίσω μέρος είχε αυλή. Και τέλειο σέρβις!
Καλημέρες , φιλιά!

Leviathan: Καλημέρα, να έχεις μια υπέροχη μέρα! Τα φιλιά μου.

prasino liker: Το εύχομαι πραγματικά! Γιατί όχι? Αν αυτό είναι εφικτό θα ήθελα πολύ να γίνει:) Είναι όμορφο να γνωρίζεις τους ανθρώπους που μιλάς σχεδόν καθημερινά.
Φιλιά και καλημέρα!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Aααααχ,αυτό το γλυκάκι,όσο το βλέπω,τόσο θέλω να μπω να φάω μια μπουκιά!Τα σοκολατένια είναι τα αγαπημένα μου!
Καλημέρα και πάλι!