Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Φαντάσματα & Άγγελοι

Σήμερα λοιπόν μη έχοντας τι να κάνω, άρχισα να σερφάρω στο ίντερνετ για ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Φαντάσματα και Άγγελοι.


Πρέπει να σας πω , πως δεν είμαι καθόλου ειδική να μιλήσω γι αυτά, αφού οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ακούσματα, φωτογραφίες, αλλά και εμπειριές ανθρώπων τις οποίες έχω ακούσει προσωπικά και δεν έχω κάποιο λόγο για να τις αμφισβητήσω.


Προσωπικά μπορώ να σας διηγηθώ - και θα το κάνω παρακάτω- τις προσωπικές μου εμπειρίες. Όπως στην κυριολεξία τις βίωσα και είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Επαναλαμβάνω , πως δεν έχω καμιά 'ειδικότητα' σε τίποτα από αυτά, πέρα των λίγων προσωπικών εμπειριών.


Πάντα όμως ένιωθα μια έλξη για όλα αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Κάποιες φορές ίσως και να με φοβίζουν, κάποιες άλλες όχι. Γενικότερα όπως όλοι ξέρουμε , το 'άγνωστο' δεν είναι πάντα αποδεκτό έτσι απλά, χωρίς ένα φόβο, ένα σκίρτημα, μια ίσως ανατριχίλα κάπου κάπου.


Τα φαντασμάτα θεωρούνται πως είναι οι ψυχές που ποτέ δεν ησύχασαν, που δεν βρήκαν γαλήνη. Που είχαν κάτα μεγάλο ποσοστό (όχι απόλυτα) ένα μη φυσιολογικό θάνατο. Ψυχές που 'παγιδεύονται' στο εδώ ? Ψυχές που θέλουν να μας πουν κάτι? Ψυχές 'αιχμάλωτες' σε έναν κόσμο που δεν τους ανήκει?



Άγγελοι. Μιλάω για τους προστάτες Άγγελους. Η θρησκεία μας (κι εγώ επίσης γιατί έχω τους λόγους μου) θέλει να πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φύλακα Άγγελο. Καμιά φορά δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα πνέυμα. Μπορεί να είναι ένα ανθρώπινο ον , που μας βοηθάει σε μια δύσκολη στιγμή (κάπως σταλμένο για έναν λόγο ανεξήγητο). Άγγελοι (ως πνεύματα) ή Άνθρωποι σταλμένοι σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας. Πόσοι από εμάς δεν δεχτήκαμε βοήθεια από ανθρώπους που ίσως δεν περιμέναμε σε μια συγκεκριμμένη στιγμή της ζωής μας... Τα παραδείγματα είναι πολλά.


Θα δείτε κάποιες φωτογραφίες, των οποίων οι πηγές προέρχονται από το ίντερνετ. Σίγουρα δεν είμαι η πλέον κατάλληλη να ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι. Οι άνθρωποι που τις έστειλαν σαφώς εξηγούν πως είναι αξιόπιστες 100%. Εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω τις φωτογραφίες.



Αλλά για να ακούσω τη γνώμη σας , και το τι πιστεύετε εσείς για αυτά τα φαινόμενα.


Έτσι λοιπόν περιμένω τη δική σας άποψη/γνώμη. Εάν κάποιοι από εσάς έχουν εμπειρίες ή ξέρουν κάποια πράγματα θα χαρώ πολύ να τα καταθέσετε.





Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Pauline Brannigan στις 9 Αυγούστου του 2005. Εξηγεί πως τραβούσε φωτογραφία τον άντρα της και πως κανείς άλλος δεν ήταν μπροστά τη συγκεκριμμένη στιγμή. Όταν η φωτογραφία τυπώθηκε είδαν μια σκιά ακριβώς πίσω από τον άντρα της στο παράθυρο. Μόλις είδαν τη συγκεκριμμένη φιγούρα έκαναν μια έρευνα. Αυτό που βρήκαν ήταν , πως η αντρική φιγούρα που εμφανίζεται, ήταν ένας ηθοποιός με το όνομα Ena Sharples στην Coronation Street, ο οποίος πήρε σύνταξη και θάφτηκε στο Blackpool. Έπαιζε στο συγκεκριμμένο θέατρο από όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.



Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1929. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο την εποχή εκείνη. Ο Mr. Walsh ανακαίνιζε μια εσωτερική σκάλα και επειδή χρειαζόταν να ενισχύσει την ξυλεία, τράβηξε μια φωτογραφία. Ο ίδιος είπε πως όταν τράβηξε τη φωτογραφία δεν είδε τίποτα από το αποτελέσμα αυτής μετά την εμφάνιση, και πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν ότι το σκυλί του ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο. Ο Mr. Walsh πέθανε τον Νοέμβριο του 1943 και ορκιζόταν πολλές φορές στην αυθεντικότητα της φωτογραφίας.




19 Νοεμβρίου 1995. Δημαρχείο Web στο Shropshire, England. Καίγεται ολοσχερώς. Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν τριγύρω για να δουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. Ο Tony O' Rahilly ήταν ένας από τους θεατές. Τράβηξε τη φωτογραφία με telephoto 200mm. Εμφανίζεται ένα μικρό κορίτσι "διαφανές" όπως λέει. Τότε έψαξε να μάθει μήπως κάτι είχε συμβεί παλιότερα. Το 1677 μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της πόλης και πολλά νέα παιδιά πέθαναν τότε. Οι άνθρωποι μιλούν για ένα κορίτσι με τον όνομα Jane Churm, το οποίο είχε βάλει τη φωτιά με ένα κέρι και φυσικά ήταν ατύχημα. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε, πως το φάντασμά της υπάρχει εκεί για αιώνες, και πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μάρτυρες που ομολογούν πως την είδαν. Το αρνητικό της φωτογραφίας έχει εξεταστεί και η φωτογραφία κρίνεται αυθεντική.



Είναι μια παλιά φωτογραφία του Αγγέλου Σεραφείμ όπως λέγεται. Η πηγή προέρχεται από την Sandy Wasmer , η οποία λέει 'Αυτή η φωτογραφία βρέθηκε σε μια παλιά βίβλο του παππού μου. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας είναι γραμμένα: 1916 Arthur Hutchens-4 Wells Kansas. Πήγα στο Κάνσας και εξέτασα όλα τα ιστορικά αρχεία με το συγκεκριμμένο όνομα , όμως δεν βρήκα τίποτα σχετικό, επίσης δεν βρήκα τίποτα για τον ανεμοστρόβιλο του 1916'.



Αυτή η φωτογραφία πιστεύεται πως εμφανίζει τον Χριστό ή κάποιον Άγγελο. Ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους τη κάθε μια από αυτές ομολογούν πως οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από αεροπλάνο. Και έχουν την πεποίθηση πως είναι ο Χριστός.



Η 1η λοιπόν φωτογραφία που βλέπεται εδώ, έρχεται να την επιβεβαιώση κάποιος λέγοντας. "Σας γράφω γι αυτή τη παλιά φωτογραφία που έχετε τυπωμένη εδώ. Η φωτογραφία έχει ληφθεί από το παράθυρο αεροπλάνου. Το 1972 εργάστηκα σε ένα εργαστήριο φωτογραφιών στο Fort Lauderdale της Florida. Όταν η φωτογραφία τυπώθηκε είχαμε πάθει όλοι σοκ. Μπορώ να σας πω πως είναι αυθεντική. Μάλιστα ο άνθρωπος που την εκτύπωσε μας κάλεσε μέσα και μαζί με εμάς κάλεσε κάποιον ειδικό να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά της. Ύστερα από αυτό έβγαλε σε όποιους ήθελαν από μια κόπια." Elain Fontes Lehigh Acres, FL.


3 Φεβρουαρίου 2005. O Kevin Schemenauer από το Quesnel, British Columbia. O οποίος λέει : Βλέποντας το site σας αναγνώρισα αμέσως μια ακριβώς ίδια φωτογραφία η οποία ήρθε στα χέρια μου στη δεκαετία του '80 , έχει όμως τραβηχτεί παλιότερα στη δεκαετία του '70. Μου την έδωσε η θεία μου, η οποία την είχε πάρει από κάποιον φίλο της, κι έτσι δεν είμαι σίγουρος για την ιστορία. Αυτό που θυμάμαι και μπορώ να σας πω , είναι πως η φωτογραφία τραβήχτηκε από το παράθυρο ενός αεροπλάνου. Σας αποστέλλω λοιπόν και τη δική μου, αν θέλετε μπορείτε να τη βάλετε στο site σας.".



Η ιστορία της 3ης φωτογραφίας που στάλθηκε στο site, έχει ως εξής. "Το όνομά μου είναι Rick , είμαι από την Tampa, FL. Η φωτογραφία του Χριστού στα σύνεφφα τραβήχτηκε από αεροπλάνο στη δεκαετία του '70 από έναν φίλο ο οποίος δεν βρίσκετε εν ζωή. Τη φωτογραφία όμως μου την έδειξε το 1977. Μου είπε πως η φίλη της μητέρας του είχε τραβήξει τη φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο ενώ πετούσαν και υπήρχε καταιγίδα. Ακόμη και οι μητέρα μου πιστεύει πως είναι ο Χριστός. Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω αυτή τη φωτογραφία ποτέ στη ζωή μου. Θα με ακολουθεί σε κάθε βήμα μου".

Αυτές είναι απλά ένα δείγμα από όλες που υπάρχουν στο ιντερνετ και όχι μόνο. Μπορείτε να διαβάσετε , να κρίνετε από μόνο σας και να καταθέσετε την αποψή σας.

Η πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών που χρησιμοποιήσα , είναι από αυτό το site: http://www.angelsghosts.com/












21 σχόλια:

Ένδειξη ζωής είπε...

Κι εμένα με συναρπάζουν αυτά αλλά τα βράδια αν τύχει και τα φέρω στο μυαλό μου ...ανάβω όλα τα φώτα για να κοιμηθώ :)
Το τελευταίο μου απόκτημα ειναι ένα βιβλίο που βρήκα σ' ένα παζάρι στο Greenwich με τίτλο Haunted Houses.Εκεί να δεις τι λένε οι Άγγλοι...
Όσο για το αν πιστεύω ή όχι...μμμμ....δεν ξέρω αν πιστεύω σε φαντάσματα κι αγγέλους...δεν το λεχω σκεφτεί σοβαρά ποτέ, ούτε και είχα ποτέ εμπειρίες ανάλογες.
Απλά απολαμβάνω να διαβάζω τέτοιες ιστορίες!

nikiplos είπε...

Καλημέρα... βαρύ θέμα, άκου άγγελοι και φαντάσματα!!!

Λοιπόν πρόσφατα έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ στο BBC το οποίο θεωρώ μακράν σοβαρό κανάλι... Είχε θέμα ακριβώς αυτό... αντικειμενικά προσπάθησε να παρουσιάσει και τις δύο απόψεις... ενδιαφέρον είχαν οι απόψεις της αντίθετης πλευράς, δηλ, της πλευράς που έλεγαν ότι πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει τέτοια είναι ολίγον από τσαρλατάνοι... μάλιστα ένας εκ των αντιθέτων είχε δείξει και κάποιες τεχνικές για την παραγωγή τέτοιων φωτογραφιών, βίντεο κλπ...

Νομίζω ταυτίστηκα με τις απόψεις ενός Άγγλου ιερέα και φιλόσοφου που ήταν ένας από αυτούς στο ντοκυμαντέρ... Είπε ότι όποιος πιστεύει πιστεύει με την καρδιά και το νου, και δεν χρειάζεται αποδεικικά στοιχεία (φωτό-βίντεο-αντικείμενα να σπάνε) για να πιστέψει... είναι κάπως παράδοξο, να προσηλυτήσει κάποιος με τέτοια τεχνάσματα (αν φυσικά είναι τεχνάσματα...)

Δεν ξέρω για φωτό... Για τους φύλακες αγγέλους, νομίζω πως το αποτύπωσε πολύ ωραία ο Βέντερς στα φτερά του έρωτα, στο στόμα του ηθοποιού Πίτερ Φολκ: "Δεν σε βλέπω, ούτε σε ακούω, όμως ξέρω ότι είσαι εδώ... σε αισθάνομαι... και αισθάνομαι και τις αγώνίες σου..." που απευθυνόταν στον άγγελό του...

Dreamgirl είπε...

Το έχω ξαναπεί κάπου στο blog μου πως δεν ξέρω σε τι πιστεύω. Αυτά με τις φωτογραφίες μου φαίνονται λίγο υπερβολικά. Να αποδείξουμε κάτι που βρίσκεται στην καρδιά μας απτά...
Δεν ξέρω τι είναι τα φαντάσματα ή οι φύλακες άγγελοι. Παγιδευμένες ψυχές ή ελεύθερες ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά πιστεύω στον δικό μου φύλακα άγγελο και δεν έχω σκοπό να προσπαθήσω να πίσω κανέναν.

Καλό Σαββατοκύριακο! :)

ILive2LoveMe είπε...

eternal dreamer, ναι κι εμένα το ίδιο. Κάθε τι απόκρυφο ίσως κρύβει ένα είδος 'μαγείας' που προσωπικά με ελκύει. Το να εξερευνήσεις κάτι άγνωστο, είναι πολλές φορές ελκυστικό. Πάντα μετράει το τι πιστεύεις σίγουρα. Καμιά φορά έχω κι εγώ το αίσθημα αυτό λολ, αλλά το ξεπερνάω σύντομα.
Φιλιά καλή μου, καλό απόγευμα.

Nikiplos, καλησπέρα γλυκέ μου Nikiple. Πιστεύω κι εγώ πως οι φωτογραφίες, τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό κρύβουν μια απάτη. Δεν τις παίρνω ως αποδειχτικά στοιχεία. Στο συγκεκριμμένο θέμα το άκουσμα μιας εμπειρίας ενός ανθρώπου -ιδίως αν τον εμπιστεύομαι και είμαι σίγουρη γι αυτόν/ην- είναι πολυτιμότερο από ότι μια οποιαδήποτε φωτογραφία.
Δεν ξέρω για φαντάσματα σίγουρα. Είμαι όμως 100% σίγουρη , πως η ψυχή κάπου υπάρχει.
Είχα προσωπική εμπειρία. Σαν όραμα. Τη γιαγιά μου. Την είδα με τα ίδια μου τα μάτια ολοζώντανη να με κοιτά δίπλα στο κρεββάτι μου. Τρόμαξα. Έκλεισα τα μάτια μου , τα άνοιξα ξανά. Είχε φύγει. Την είδα όμως και είμουν ξύπνια. Δεν ήταν όνειρο.
Όσο για τον φύλακα Άγγελο του καθενός, αυτό πιστεύω πως υπάρχει. Δεν είναι ανάγκη να το δούμε. Και δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Αντίθετα κάποιες φορές τις κατάλληλες ώρες έρχεται να αποδειχτεί μόνο του...
Εξ' άλλου καμιά φορά αυτά που εμπεριέχουν αλήθειες , τις μεγαλύτερες ίσως δεν είναι εύκολο να τα αποδείξεις, και ίσως να είναι καλύτερα. Τα ευτελίζουμε πολλές φορές στην προσπάθειά μας να τα αποδείξουμε.
Φιλιά γλυκέ μου, καλό απόγευμα.

dreamgirl, καλησπέρα γλυκιά μου. Εδώ δεν είμαστε για να πείσουμε κανέναν. Εδώ καταθέτουμε την απόψη μας. Σαν 'τραπέζα' συναισθημάτων και απόψεων :)Τίποτα λίγοτερο τίποτα περισσότερο. Το να πείσουμε ή όχι είναι ένα άλλο πράγμα. Πρώτα πρέπει να έχουμε πειθώ -που δεν συμβαίνει με όλους- , και δεύτερον ο 'ακροατής' σου να είναι έτοιμος να σε ακούσει και να σε καταλάβει. Αν δεν είναι όχι απλά δεν πείθεις αλλά το λόγια παραμένουν λόγια.
Κι εγώ πιστεύω πως έχουμε όλοι φύλακα Άγγελο. Κι ας μη το βλέπουμε, κι ας μη μπορούμε να πείσουμε κανέναν. Δεν είναι κι απαραίτητο. Μακάρι να είναι πάντα εκεί στον καθένα από εμάς και να μας προστατεύει:)
Πολλά φιλιά καλή μου, καλό απόγευμα.

Antianemikos είπε...

Να πω την αλήθεια δεν πιστεύω ότι υφίστανται τέτοια πράγματα και το να φτιαχτούν τέτοιες φωτό είναι μάλλον εύκολο με διπλοέκθεση ή άλλα σχετικά απλά εφέ... Ωστόσο για φύλακα άγγελο κάποιον δυστυχώς δεν έχουν όλοι. Εκείνο που υπάρχει πολλές φορές είναι κάτι ή κάποιος που εμφανίζεται από το πουθενά σαν απομηχανής θεός και μας βγάζει από καταστάσεις που φαίνονται αδιέξοδα...

ILive2LoveMe είπε...

antianemikos, καλησπέρα. Πιστεύω πως υπάρχει κάτι. Πιστεύω πως η ψυχή κάπου υπάρχει. Δεν ξέρω και θα ήταν λάθος περισσότερα από τη στιγμή που δεν οι γνώσεις μου στο συγκεκριμμένο θέμα είναι περιορισμένες. Πιστεύω πως έχουμε φύλακα Άγγελο, και πως αυτός εμφανίζεται σε κάθε μορφή ανάλογα τη βοήθεια που έχουμε ανάγκη τη συγκεκριμμένη στιγμή...
Φιλιά καλό βράδυ.

Sophia Kollia είπε...

Ότι και να πώ, όταν τα βρίσκω σκούρα και η ψυχή πάει στην φτέρνα, και την προσευχή μου κάνω, και τον άγγελο μου θυμάμαι και από όλα. Συναισθηματικά πιστεύω πολύ σε όλα αυτά, και ως συναισθηματικό άτομο,η λογική πάει περίπατο.!
καλή Κυριακή

ILive2LoveMe είπε...

sofia, Σοφία μου γλυκιά κι εγώ κάπως έτσι... Στο συγκεκριμμένο θέμα τουλάχιστον.
Πολλά φιλιά , καλό βράδυ.

Leviathan είπε...

poli sinarpastika ontos ola auta...de xero gia tis foto...ego anatrixiasa ligo...einai kai nixta!kalo ximeroma!!!

ILive2LoveMe είπε...

leviathan, είναι συναρπαστικά ναι. Δεν ξέρω κι εγώ για τις συγκεκριμμένες φωτο. Τίποτα παραπάνω από ότι έγραψα. Πολύς καπνός όμως για να υπάρχει χωρίς φωτιά. Ποιός ξέρει... ίσως.
Καλό βράδυ γλυκέ μου, φιλιά και καλό ξημέρωμα και σε σένα:)
Μου θύμισες κάτι πολύ όμορφο που μου ευχήθηκες καλό ξημέρωμα:) Είχα πολλά χρόνια να το ακούσω, η γιαγιά μου πάντα μου το ευχόταν.
να είσαι καλά, καλό βράδυ.

mahler76 είπε...

καλέ σκιάχτηκα!!!

Roadartist είπε...

Ποπο, ολα αυτα με ανατριχιαζουν, και με συναρπασζουν παραλληλα.. Γενικα το οτι υπαρχουν τοσα πραγματα που δεν γνωριζουμε για τη πνευματικη κατασταση, με κανει καπως και διχαζομαι..Μακαρι να ειχαμε τη σοφια να τα ξερουμε.. Θα ηταν ολα, τα παντα, διαφορετικα..Ισως τοτε καταλαβαιναμε ποσο 'μικροι' ειναι οι καθημερινοι φοβοι μας..

ILive2LoveMe είπε...

mahler76, ε δεν σκιάχτηκες καλέ μου mahlerακο, έχεις αντοχές εσύ! Έτσι νομίζω δλδ... Καλό απόγευμα!

Roadartist, θα ήταν καλά αν ξέραμε με σιγουριά και δεν μέναμε μόνο σε εικασίες... αλλά... ίσως γι αυτό μας ελκύουν τέτοια θέματα καμιά φορά. Καλό απόγευμα γλυκιά μου.

faraona είπε...

Tζενη μου τωρα τι να σου πω.
Καλα ολ αυτα αλλα ολα εξηγουνται με πολλους τροπους.
Απ την μια υπαρχουν ανθρωποι που τα πιστευουν ,ισως γιατι εχουν ααγκη κατι τετοιο κι απ την αλλη υπαρχουν οι αλλοι που δεν πιστευουν σε τιποτε απο ολα αυτα.
Αν θελεις να σου πω για μενα προσωπικα,πιστευω οτι δεν εχω την απαιτηση να με φυλαει κανενας αγγελος γιατι δεν ειμαι αξια για κατι τετοιο.
Εξασκω οσο μπορω την α-βλάβεια προς τον κοσμο γενικοτερα και οπου δεν μπορω απομακρυνομαι.
Αγωνιζομαι να κανω το ανθρωπινως δυνατον σε μια υποθεση ...κι αν μετα την προσπαθεια μου θελει να με προστατευει καποιος απο ψηλα ...ε δεν ειναι δικη μου δουλεια αυτο.Θα το κανει ετσι κι αλλιως αν βλεπει τον αγωνα μου για το καλο.
Οσο για τα φαντασματα δεν εχω δει ποτε.Μονο αυτο ξερω.

Σε φιλω πολυ και να εισαι παντα καλα.

ILive2LoveMe είπε...

Αναστασία μου γλυκιά, κι εγώ δεν ξέρω κατά πόσο είναι όλα αληθινά ή όχι. Θέλω να πιστεύω πως κάτι υπάρχει κάπου... κι αυτό από τα λίγα που γνωρίζω και έχω δει η ίδια.
Κι εγώ προσπαθώ να μην πειράζω κανέναν και τίποτα. Εύχομαι να έχουμε όλοι φύλακα Άγγελο πάντως...
Να είσαι καλά Αναστασία μου , φιλιά και καλό βράδυ.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Προσωπικά, πιστεύω στα φαντάσματα, καθώς, είχα μεταφυσική εμπειρία, και μάλιστα όχι μόνος. Δε θέλω να μιλήσω για αυτό τώρα... είμαι σίγουρος για την εμπειρία που έζησα, μα δεν το έχω ακόμη κατανοήσει στο νου μου..
Καλό βράδυ να έχεις!

lifewhispers είπε...

προσωπικα δεν ειχα ποτε τεοιου ειδους εμπειρια. παλιοτερα ομως αποτελουσε ολο αυτο αγαπημενο θεμα και για μενα. ειχα διαβασει λοιπον μια θεωρια στην οποια ακομη πιστευω και εν ολιγοις, παει καπως ετσι: σκεψου το χρονο σαν μια μακριά ευθεία ταινια. η ταινια αυτη χωρίζεται σε διαστασεις, το παρον ,το παρελθόν το μέλλον. λενε λοιπονοτι δεν υπάρχει παράδεισος ή κόλαση παρα΄μόνο διαστάσεις. Μερικες φορές λοιπον η "ταινία" του χρόνου διπλώνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν "προβολές' της μίας διάστασης επάνω στην άλλη. ΑΠοτέλεσμα αυτου του διπλώματος ειναι η εμφάνιση φαντασμάτων. δηλαδη, οταν υπάρχει θέαση, μας δειχνει ένα ατομο στη δική του διάσταση , η οποια προβάλλεται πανω στο δικό μας παρόν.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Τίποτα δεν αποκλείω, τίποτα δεν δέχομαι σαν θέσφατο.Απλά, σκέφτομαι, πως ίσως δεν πρέπει να είμαστε τόσο εγωϊστές, για να πιστεύουμε ότι στο σύμπαν υπάρχει μόνο ότι μπορεί να γίνει αντιληπτό απο τις αισθήσεις μας...
Καλό βράδυ, παρέα με τους αγγέλους σου...

ILive2LoveMe είπε...

ανεμοσκορπισματα, με φαντάσματα σαν κι αυτά των φωτογραφιών καμία εμπειρία δεν είχα. Το όραμα μόνο με τη γιαγιά που εξηγούσα λιγάκι παραπάνω. Πιστεύω σίγουρα πως κάτι υπάρχει.. Να είσαι καλά , καλό απόγευμα!

lifewhispers, έχω διαβάσει κι ακούσει πολλά επίσης.. δεν ξέρω ποια από όλα ακριβώς είναι αληθή. Ξέρω μόνο πως σίγουρα η ψυχή... ή ότι κι αν είναι αυτό ζει,υπάρχει... ίσως όπως λες κι εσύ σε μια άλλη διάσταση.. Φιλιά καλό απόγευμα.

βιολιστης στη στεγη, το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ πολλές φορές. Θα ήταν πολύ εγωϊστικό όντως. Κι όχι μόνο για φαντάσματα κι αγγέλους αλλά και για πολλά πράγματα, που δεν μπορούμε να δούμε να κατανόησουμε και να αντιληφθούμε. Σίγουρα κάτι υπάρχει... κάπου. Ίσως να βρεθούμε κι εμείς εκεί. Ποιός ξέρει. Εύχομαι μόνο να είναι κάτι καλό..
Καλό βράδυ, Άγγελοι να σε φιλού πάντοτε:)

Αν υπάρχουν Άγγελοι φύλακες , εύχομαι ο καθένας από εμάς να έχει τον δικό του.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Το είπες κάπου πολύ όμορφα,σε ένα σου σχόλιο,ότι στην προσπάθειά μας να το εξηγήσουμε,πολλές φορές ευτελίζουμε κάτι.Πιο πολύ από όλες τις φωτογραφίες μου φάνηκε περίεργη και μου δημιούργησε μεγάλη έκπληξη η φιγούρα μέσα στα σύννεφα,τραβηγμένη,καθώς λένε,μέσα από το παράθυρο αεροπλάνου.
Δεν ξέρω ακριβώς αν υπάρχουν άγγελοι.Όμως είναι φορές που έντονα το πιστεύω γιατί το λέει και ο Ελύτης,ο αγαπημένος μου ποιητής.Έχει μάλιστα εκτενείς αναφορές στο έργο του για τους αγγέλους αλλά και για τον προσωπικό του άγγελο.
Η γιαγιά μου επίσης,πεθαίνοντας,παρακαλούσε τον άγγελό της να έρθει γρήγορα να την πάρει μαζί του γιατί υπέφερε.Κι αφού τόσο πολύ το ήθελε,δε μπορεί εκείνος να μην της έκανε το χατίρι.