Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ένα 'Ευαίσθητο' παιχνίδι.

Μετά από πρόσκληση των αγαπητών μου Roadartist & Lockheart, επιτέλους βρήκα χρόνο να παίξω στο όμορφο παιχνίδι που με προσκάλεσαν. Και κάνω ένα copy/paste από την αγαπητή Roadartist, το οποίο λέει: Εδώ καλούμαστε να παραθέσουμε ένα video, κείμενο, στίχο, τίτλο από ταινία ή απόσπασμα αυτής, ή ότι μας έχει συγκινήσει και αν επιθυμούμε να αναφέρουμε και τον λόγο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Θα πόσταρα ένα κείμενο , το οποίο όμως δεν μπορώ να βρω αμέσως τώρα. Φωτογραφίες, πολλές είναι αυτές που έχουν χαρακτεί μέσα μου. Το ίδιο θα έλεγα και για στίχους, ταινίες...

Τους έχω σε άπειρες φωτογραφίες φυσικά. Αλλά όταν είχα δει αυτήν εδώ... κάτι μου έκανε δεν ξέρω. Κάθε φορά που την κοιτάζω συνειδητοποιώ όλο και περισσότερα πράγματα. Την κοιτάζω και πάντα βγαίνει ένα χαμόγελο. Οι άντρες της ζωής μου, αυτό τα λέει όλα:)

http://www.youtube.com/watch?v=Rg6vc66foXE
Αυτή την ταινία την είδα για πρώτη φορά πολλά πολλά χρόνια πριν. Είναι η μοναδική που ταινία που είδα 17 φορές. Δεν ξέρω γιατί. Πάντα κάτι μου έβγαζε, κι ακόμη και σήμερα μπορώ να κάτσω ήρεμα με ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα να την ξαναδώ σαν να είναι η πρώτη φορά. Παλιμπαιδισμός? Ίσως. Ίσως μ'αρέσει η μαγεία που χάθηκε ή που κοιμάτε βαθιά μέσα σε όλους μας.

Συμβαίνει κι αυτό. Να 'χεις ρίξει κάτω τον άλλον κι ύστερα να βγαίνεις στη ράχη του, να χοροπηδάς και να προσπαθείς να τον πείσεις (συχνά τον πείθεις) πως είναι ένοχος, γιατί η ράχη του έχει κόκκαλα και σου πληγώνουν τα βελούδινα πατουχάκια σου... Το έργο το 'χουμε δει πολλές φορές. Κι όλοι μας έχουμε παίξει, λίγο ως πολύ, κάποιο παρόμοιο ρολάκο.

Λίγο... Έλα... Ξέχασες; Ξέχασες που χόρεψες κι εσύ κάποτε σε κείνη την αφράτη πλατούλα που σου προσφέρθηκε ταπεινά, για να σκαρφαλώσεις επάνω και να 'χεις καλύτερη θέα του κόσμου; Ξέχασες βρε πονηρό;

Δε χόρεψες; Εντάξει. Έστω κουνήθηκες, αφού δεν ήξερες χορό. Και μην αρχίσεις τώρα να αναπτύσσεις την θεωρία, ας πούμε, περί αξιών! << Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ έχω αξίες!>> Να τις χαίρεσαι, μαλάκα. Ποιος σε ρώτησε. Δε θα βρήκες την κατάλληλη τιμή για να τις ξεπουλήσεις.

Αυτοί, οι ελάχιστοι, που δεν παζαρεύουν, δε θα τους βρεις στη ρούγα να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Κατάλαβες; Αυτοί, δε θορυβούν. Δεν έχουν αξίες αυτοί. ΕΙΝΑΙ αξίες! ( και συνήθως δεν το ξέρουν).

Αλλά να σου πω κάτι; Πιο εύκολα θα βρεις στο δρόμο σου ένα διαμάντι. Γι' αυτό, ρούφα τη φραπεδιά σου κι άσε... ( Οι μπουρμπουλήθρες όχι μόνο επιτρέπονται, προσδίδουν και χάρη).

Ρούφα... Θα 'ρθουν και για σένα καλύτερες μέρες.

Απόσπασμα κειμένου από τη Βαρκάρισσα της Χίμαιρας της Αλκυόνης Παπαδάκη. Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία. Το συγκεκριμμένο κείμενο μου αρέσει πάρα πολύ, και θα το αφιερώνα ευχαρίστως , σε αυτούς που τα μάτια τους είναι πολύ κοντά στη μύτη τους , και δεν μπορούν να δουν μακρύτερα. Σε αυτούς που νομίζουν πως είναι τέλειοι, ενώ δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στο νερό.

Τέλος, ανοιχτή πρόσκληση για όλους, αφού πολλοί έχουν ήδη παίξει. Θα χαρώ να δω πολλοί περισσότερους.

17 σχόλια:

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Όταν οι ενήλικοι ξέρουν να φανερώσουν το παιδί μέσα τους, να σεβαστούν τα θέλω του, να χαρούν τις "αδυναμίες" του και να χαμογελάσουν με αθωότητα, τότε είμαι βέβαιος πως πρόκειτε για ανθρώπους όμορφους!
Μαίρη Πόπκινς, λοιπόν!
Κρατώ την φράση σου.. "είναι τέλειοι μα δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στο νερό".. την εκλαμαβάνω ως "μα δεν πιστεύουν στα θαύματα"..
Το τι πιστεύουν οι άλλοι, ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στο τι πιστεύουμε εμείς. Ο κόσμος άλλωστε, ζει και υπάρχει μέσα στην καρδιά μας. Κι αν εμείς, πιστεύουμε στα θαύματα, και πιο πολύ από όλα στο θαύμα που λέγεται αγάπη, ο κόσμος είναι όμορφος! Ακόμη κι όταν άλλοι πίνουν την φραπεδιά τους, μη ελπίζοντας να βρούνε στον δρόμο ένα διαμάντι... Τόσο πεπεισμένοι για αυτό, που όταν το δουν ίσως και να το προσπεράσουν, θεωρόντας το ψευδαίσθηση. Παρόλο που ο κόσμος αυτός, έχει ματωμένα προσωπεία, και βωμούς ανθρώπων στο όνομα του κέρδους.. Ακόμα κι έτσι, πεπεισμένος είμαι, πως όποιος πιστεύει στην αγάπη και τον άνθρωπο, σε αυτόν ανήκει η ζωή κι ο κόσμος όλος!

Καλημέρα!! Ζήλεψα, πάω να φτιάξω ζεστή σοκολάτα! :))

Sophia Kollia είπε...

ΑΧ, έγραψα και πολλά και κόπηκε η σύνδεση...
Άντε πάλι. Η φωτογραφία καταπληκτική. Έχω και γω 2 αγοράκια, αλλά έχουν μεγαλώσει αρκετά πια.
Αγαπημένο βιβλίο, αγαπημένη ταινία, αλλά το βιβλίο δεν το ξέρω. Το απόσμασμα όμως είναι πολύ δυνατό.
καλόΣ/Κ

βιολιστης στη στεγη είπε...

"Ευαίσθητα παιχνίδια"...
Τα χρειαζόμαστε καμιά φορά στη ζωή μας. Δεν τα χρειαζόμαστε;

faraona είπε...

Αχ οι αντρες της ζωης σου ...τα αγορακια σου.Βρε ο μικρος σου ειδικα μ αυτη την αθωα σταση του σωματος του ειναι χαρμα!!!
Ναι ναι κι εγω την λατρεψα την Μαιρη Ποππινς.Την λατρευω ακομη.
Ευαισθητο κοριτσι μου εσυ ...τρυφερο πλασμα που εισαι...
αλλα τα χωνεις κιολας ...γι αυτο μ αρεσεις.
Πολλα φιλια και καλημερες αστερι.

Ένδειξη ζωής είπε...

Δεν έχεις άδικο...είναι μια φωτογραφία που μιλάει!
Να είναι γερά και να τα χαίρεσαι γλυκιά μανούλα!

Όσο για την Αλ. Παπαδάκη...σιωπή...
Απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Η !!!

Καλό Σαββατοκύριακο γλυκιά μου!

ILive2LoveMe είπε...

ανεμοσκορπισματα: Έτσι ακριβώς, αγάπη και πάλι αγάπη για όλα. Τώρα η παιδικότητα, ελπίζω να μη λείψει από κανέναν, είναι στιγμές που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.
Και οι αξίες των ανθρώπων, εύχομαι να πάψουν να ευτελίζονται.
Καλή σου μέρα, πολλά φιλιά!

Sofia: Τα παθαίνω κι εγώ αυτά Σοφία μου, να γράφω να γράφω και να κόβεται η σύνδεση... Το βιβλίο αν ποτέ βρεις ευκαιρία, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τουλάχιστον είναι ένα από τα πολύ αγαπήμενα μου. Πολλές αλήθειες υπάρχουν εκεί μέσα!
Πολλά φιλιά Σοφία μου , να έχεις μια υπέροχη μέρα!

βιολιστης στη στεγη: Πάααντα, πάντα τα χρειαζόμαστε. Γιατί τελευταία έχουμε μάθει να πέφτουμε απλά στα σκληρά. Και η ευαισθησία μοιάζει με παραίσθηση στο ταμπλό των συναισθημάτων.
Καλή σου μέρα γλυκιά μου να είσαι πάντα καλά, φιλιά!

Faraona: Αναστασία μου στην αρχή γέλασα πολύ με αυτή τη φωτογραφία. Τους έβλεπα δίπλα δίπλα και το χαμόγελο έφτανε μέχρι τα αυτιά μου στην κυριολεξία. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό , ήταν μια ευχή. Να είναι πάντα ενωμενοί στη ζωή τους, χωρίς διχόνοιες ανάμεσα τους για κανέναν λόγο. Να μη μπορεί να τους χωρίσει τίποτα. Να μη σπάσει το δέσιμο αυτό. Γιατί έχουν και μια διαφορά σχεδόν 5 ετών. Ίσως επειδή αυτά που βλέπω και ακούω δεν και τόσο θετικά ανάμεσα σε αδέλφια.
Η Μαιρη Ποππινς... τόοοοσο αγαπημένη ταινία , ναι ναι!
Και ναι, είμαι άνθρωπος που πάντα τα χώνω, θα κρατήσω αυτά που πρέπει μέσα μου. Όμως τα αγκάθια πρέπει να φεύγουν , με ευγενικό ή μη τρόπο κάποιες φορές.
Πολλά φιλιά γλυκιά μου Αναστασία !

eternal dreamer: Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου! Όλοι να μπορούμε να χαιρόμαστε πράγματα και ανθρώπους!
Μ'αρέσει πολύ η Αλκυόνη Παπαδάκη. Έχω όλα τα βιβλία της , εκτός από ένα, το οποίο θα το πάρω και αυτό σύντομα
Πολλά φιλιά , καλή σου μέρα και πάντα ονειρεμένη μέσα στην πραγματικότητα!

roadartist είπε...

υπεροχη..να σου πω ... πολυ συγκινητικη η φωτο..
...Λατρευω τη Mary Poppins.. ;) δε ξερω ποσες φορες την εχω πλεον δει..και παντα πρεπει να ηταν Χριστουγεννα (κατι με πιανει παντα τετοιες μερες)..
Οσο για το αποσπασμα..Τι να πω..πολυ καλη η συμμετοχη σου..
Σε ευχαριστω πολυ! καλο υπολοιπο σκ!

ILive2LoveMe είπε...

Roadartist:Εγώ σ'ευχαριστώ γλυκιά μου που με προσκάλεσες να παίξω. Ήταν ευκαιρία να εξωτερικεύσω κάτι ακόμη από εμένα.
Πολλά φιλιά καλό Σ/Κ και σε εσένα!

Όναρ είπε...

Είσαι πολύ γλυκό παιδί κι ας μεγαλώνεις ακόμα δύο..Καλό κουράγιο σε ό,τι κάνεις κι όποτε περισσεύει σοκολάτα φώναξε να φέρω το φλυτζάνι μου..Καληνύχτες ομπρελάτες "Μαιρούλα"..

ILive2LoveMe είπε...

όναρ: Ευχαριστώ γλυκιά μου :) Πάντα έχω ζεστή σοκολάτα για όλους μου τους φίλους. Και ιδίως εκείνους που πιάνουν τα 'ψυχικά' μου ρεύματα.
Να περάσεις μια πολύ όμορφη Κυριακή! Πολλά φιλιά!

Morpheus είπε...

"Θα 'ρθουν και για σένα καλύτερες μέρες"...
Το κρατάω αυτό...

ILive2LoveMe είπε...

Μακάρι μακάρι για όλους μας , φιλιά!

Σπύρος είπε...

Ωραια ! σε ευχαριστω για την συμμετοχή σου φιλια πολλα :)

hamomilina είπε...

Παρακαλούμε, Επιτρέψτε μας να βάλουμε αυτό την υπέροχη εικόνα στο 'Αξιον Αγάπης.

http://hamomilaki.blogspot.com/2008/10/lovable-collection.html

ILive2LoveMe είπε...

hamomilina: βεβαίως και σας το επιτρέπω. Με χαρά!

Nobilis είπε...

Τόσο, μα τόσο ευαίσθητη η συμμετοχή σας, στο Άξιον Αγάπης !!

Συγχαρητήρια !!