Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Πάει καιρός...

Πάει καιρός που δεν έγραψα εδώ. Παρ'όλα αυτά , έμπαινα, σας διάβαζα, χαιρόμουν ή λυπόμουν. Αναρωτιόμουν. Μάθαινα τα νέα , ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν. Λυπάμαι γι αυτούς που έφυγαν, που έκλεισαν τα μπλογκ τους , αλλά σίγουρα θα είχαν το λόγο τους.

Εγώ προσωπικά ένιωθα ένα κενό, πως δεν έχω τίποτα να πω. Γιατί δεν ξέρω... Ίσως ακόμη να νιώθω έτσι. Δεν έχω πάντα την όρεξη, τουλάχιστον όχι όπως είχα πριν μήνες. Καμιά φορά είναι καλύτερα να σιωπάς και να μένεις ως ακροατής. Ωραίος ο ρόλος του ακροατή, παίρνεις πολλά από αυτό. Αρκεί να υπάρχει υπομονή. Υπομονή και κατανόηση. Για όλους και για όλα.

Πέρα από αυτό προσπαθώ να 'βολέψω' αυτό που εγώ νιώθω και κατανοώ σαν ψυχή στο κορμί μου. Αστείο ή σοβαρό; θα δείξει.

Ας μιλήσω γενικά και αόριστα. Βαρέθηκα τους κακεντρεχείς ανθρώπους - στην καθημερινότητα εννοώ - κι όμως σαν λαοθάλασσα είναι οι άτιμοι. Ούτε τσιπούρες ιχθυοτροφείου δεν πολαπλάσιοζονται έτσι γρήγορα.
Κουράστηκα με τους δήθεν. Με απογειώνουν άσχημα αυτοί όλοι που μιλούν - και προσπαθούν ως ένα βαθμό τους το αναγνωρίζω- για την ηθική, την εκκλησία τις καλές πράξεις, και οι ίδιοι ενώ θέλουν και προσπαθούν ή νομίζουν πως κάνουν καλό, ανακαλύπτεις και την άλλη μεριά τους , που αναιρεί όλο το καλό.

Άτιμο πράγμα να μπλέκει κάποιος τη θέα της δικής του οπτικής γωνίας με τη θέα του Θεού. Ριψοκίνδυνο να το παίζεις θεούσα ή το καλύτερο παιδί όταν κατηγορεία και κρίνεις εύκολα τον απέναντι γιατί βάζει στο σπίτι του ή στο κρεβάτι του ότι έχει αναιρεθεί από τα πρέπει σου.

Κ α τ α ν ό η σ η και Α γ ά π η, για μένα είναι λύση. Έχω 'κατηγορηθεί' ότι είμαι πολύ ελαστική. Δεν είμαι όμως. Εγώ νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Νιώθω καλά που δεν στήνω κανέναν στο εκτελεστικό απόσπασμα του μυαλού μου για να τον καθαιρέσω την ίδια στιγμή από τα μάτια και τη καρδιά μου. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου , πάντοτε. Ίσως να είμαι η λάθος ή η αδύναμη? Λίγο με νοιάζει. Εγώ έτσι νιώθω ότι θέλω να κάνω. Έτσι νιώθω καλά. Πιστεύω στην ανθρωπιά ,στους ανθρώπους , χωρίς να εθελοτυφλώ. Πίστευω πως έχουμε τη δύναμη να βγάζουμε από τους άλλους -όταν πραγματικά θέλουμε- έστω και το καλά κρυμμένο όμορφο σημείο τους.

Μεγάλη συζήτηση και αυτή, τέλος πάντων. Θα την αφήσω εδώ για τώρα.
Ελπίζω, εύχομαι , θέλω να είστε όλοι καλά, ότι κι αν κάνετε , όπου κι αν βρίσκεστε, ότι κι αν τολμάτε.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα, σας φιλώ γλυκά.

16 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καλησπέρα! Έλειψες!
Πολύ σωστά όσα σκέφτεσαι. Εμένα να δεις πόσο με έχουνε κουράσει διάφορες καταστάσεις. Και οι ανθρωποι τελικά διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω, γιαυτό καλύτερα να απέχεις από ότι δεν σου αρμόζει.
Και για το μπλογκ σου, χαίρομαι την ειλικρίνεια σου..έχουν μια ωριμότητα όσα λες. Δεν έχεις προς το παρόν διάθεση, αλλά δε χάνεσαι είσαι εδώ, ούτε το διαγράφεις. Πολλά, πολλά, πολλά φιλάκια :)

Artanis είπε...

Καταρχήν μην απολογείσαι...
Είσαι εδώ κι αυτό αρκεί...Όσο για τους άλλους που αναφέρεις, θα υπάρχουν παντού και πάντα, δεν γλυτώνεις από δάυτους!!!
Συνέχισε τη ζωή σου όπως θες και σ'αρέσει και μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν...
Φιλιά πολλά από ΝΖ...

ILive2LoveMe είπε...

Roadartist: Καλησπέρα γλυκιά μου :) Έλειψα και μου λείψατε όλοι, η αλήθεια είναι αυτή. Οι άνθρωποι... :) καλοί είναι/είμαστε, καμιά φορά γίνονται λάθη, ξέρω πως η συγχώρεση δεν είναι εύκολη για όλους, ούτε η λησμονιά έρχεται σε ένα λεπτό, αλλά θέλει δουλειά , προσπάθεια και όλα είναι εφικτά.

Δεν νομίζω πως θα το διέγραφα, εκτός αν υπήρχαν πολύ σοβαροί προσωπικοί λόγοι... τι να πω. Δεν έχω έρθει σε αυτό το σημείο κι εύχομαι να μην έρθω ποτέ. Άλλωστε είναι η δική μου μικρή 'προσωπική' ελευθερία, ή μία από αυτές. Δεν θέλω να το στερηθώ. Όλοι έχουμε ανάγκη τις δικές μας ώρες , το δικό μας χρόνο. Πραγματικά το έχουμε ανάγκη, είτε λέγεται μπλογκ ή γράφοντας ένα ημερόλογιο σε ένα χαρτί ή πίνοντας έξω ένα καφέ... χίλια δυο πράγματα που μας κάνουν νε ξεφευγούμε λιγάκι και σινάμα μας γεμίζουν.
Πολλά πολλά φιλάκια και σε σένα γλυκιά μου αρτίστα, καλό βράδυ:)

ILive2LoveMe είπε...

Artanis: Γλυκιά μου Αρτάνις :) είναι πιο πολύ να... ότι ήθελα να το βγάλω από μέσα μου παρά απολογία.

Ναι ξέρω πως θα υπάρχουν παντού και πάντοτε. Δεν με ενοχλεί πια αυτό. Για την κατανόηση και την αγάπη 'φωνάζω' μόνο.

Πολλά φιλιά καλή μου, εύχομαι να είστε όλοι καλά :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ωωωωω καλώς επέστρεψες. Επιτέλους!!!!

Μεγάλο θέμα άνοιξες και νομίζω να το αφήσουμε γι΄αργότερα. Τώρα πανηγυρίζουμε για την επιστροφή σου και εύχομαι να είσαι καλά και κοντά μας.
Γράφε με άνεση χρόνου και διαθέσεως, αλλά μη χάνεσαι.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλώς την!!
Τα blogs μας είναι για να μας δίνουν χαρά, όχι για να μας καταπιέζουν!
Οποτε θέλεις γράφε, όποτε θέλεις μίλα, εδώ είμαστε όλοι, σε περιμένουμε όποτε έχεις διάθεση!
Φιλιά, καλό βράδυ!!

Ένδειξη ζωής είπε...

Διακαίωμα στην επιλογή! Επέλεξες να απέχεις και καλά έκανες. Χαίρομαι που δεν μας ξέχασες. Εύχομαινα είσαι καλά με την οικογένειά σου. Φιλιά στα γλυκά σου παιδάκια!

faraona είπε...

Νασαι καλά Τζένη!Καλη σου ημέρα.

ILive2LoveMe είπε...

Γλαρένια μου γλυκιά,μου έλειψες. Ναι όντως είναι μεγάλο θέμα και ανεξάντλητο , αφού τέτοιου είδους άνθρωποι πληθαίνουν δυστυχώς.

Είμαι καλά, σ'ευχαριστώ. Εύχομαι να κι εσύ να είσαι καλά, και ο γλάρος σου και τα γλαρόπουλά σου.

Πολλά πολλά φιλιά.


EΛΕΝΑ: Έτσι ακριβώς είναι καλή μου όπως τα λες. Ας είμαστε καλά και ας περνάμε όμορφα, και υγεία πολύ υγεία.
Φιλάκια πολλά.

Ένδειξη ζωής: Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω ανθρώπους που έστω και κατ'αυτό τον τρόπο επικοινωνίας έχω μοιραστεί συναισθήματα και σκέψεις.
Να είσαι καλά γλυκιά μου , θα τους δώσω τα φιλιά σου :) Πολλά φιλιά κι από μένα.

faraona: Αναστασία μου μου έλειψες! Και με ανησύχησες κι εσύ, νόμιζα πως δεν θα ξανακάνεις ένα ποστ, κάτι τελοσπάντων. Οι δημιουργίες σου πάντα υπέροχες.
Πολλά πολλά φιλάκια.

Ταχυδρόμος! είπε...

Ευτυχώς σ ενοιώθουμε από τα comment σου.. Να μείνεις εδώ!

Antianemikos είπε...

Καλή μου φίλη χαίρομαι που ξανάδωσες σημεία ζωής! Παρότι δεν γράφω πια στο ιστολόγιό μου περνάω και παρατηρώ τους φίλους μου έστω σιωπηλά! Να είσαι πάντα καλά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ.ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

ILive2LoveMe είπε...

Ταχυδρόμος!: Αν και με αρκετές μέρες διαφορά η απάντησή μου, μένω εδώ και σας διαβάζω όλους και μου αρέσει. Ίσως τα ποστ και τα σχόλια έχω μετριάσει. Να είσαι πάντα καλά! Καλή σου μέρα.

Antianemikos:Χαίρομαι πολύ όταν άνθρωποι που έχουν επιλέξει για οποιοδήποτε λόγο να μην γράφουν στο μπλογκ τους, περνούν και αφήνουν ένα σχόλιο... κάτι...
Αν και δεν ξέρω κάποιο προσωπικά νιώθω πως ξέρω τους πάντες με τους οποίους έχω μιλήσει. Ανησυχώ όταν 'εξαφανίζονται'. Καλή σου μέρα, να είσαι πάντα καλά , και να σε βλέπουμε.

JK O SKROYTZAKOS: Έλειπα και μου λείπατε, να αυτές οι μικρές όμορφες και ενθαρρυντικές κουβέντες όπως η δική σου. Να είσαι καλά , να έχεις μια υπέροχη μέρα. Καλή σου μέρα.

Artanis είπε...

Καλησπέρα από ΝΖ! Χρόνια σου πολλά, καλά να περάσεις...Σε φιλώ...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

ILive2LoveMe είπε...

Artanis: Καλές γιορτές με πολύ ευτυχία, και υγεία, Καλά Χριστούγεννα και πάντα καλά να περνάτε! Πολλά φιλιά :)

JK O SKROYTZAKOS: Kαλά Χριστούγεννα και σε σένα, να περάσεις υπέροχα, ότι επιθυμείς! :)